Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva luda utakmica

Spektakularni derbi: Inter se čudesno vratio iz "mrtvih", Brozović započeo preokret nakon golova Rebića i Ibre!

Derby della Madonnina na koncu je otišao na stranu Nerazzurra koji su krajem prvog dijela bili u šoku nakon dva primljena pogotka.

Inter je pobijedio Milan s 4:2 u jednom od najboljih Derbyja della Madonnina unatrag dugo, dugo godina! Milan je na poluvremenu imao dva gola prednosti, ali Inter nije klonuo duhom i u drugom dijelu je izveo čudesni preokret.

Bio je to posljednji susret 23. kola Serie A, a Inter je s ovom pobjedom izbio na sam vrh prvenstvene ljestvice, zahvaljujući boljoj gol-razlici od Juventusa koji ima isti broj bodova kao i Nerazzurri. Samo bod manje od vodećeg dvojca ima Lazio koji će u idućem kolu ugostiti Inter.

Ali kakvu smo samo utakmicu gledali na Giuseppe Meazzi...

Milan je nakon prvog poluvremena vodio 2:0 golovima Ante Rebića (40) i Zlatana Ibrahimovića (45+1), no Inter je u nastavku okrenuo rezultat sa četiri gola, a strijelci su bili Marcelo Brozović (51), Matias Vecino (53), Stefan de Vrij (70) i Romelo Lukaku (90+3).

Rebić i Ibrahimović bacili Nerazzurre u knock-down

Milan je mogao do vodstva već u devetoj minuti, no udarac Hakana Calhanoglua sa 20 metara završio je u okviru gola. U 18. minuti uzvratio je Diego Godin koji je nakon ubačaja iz kornera pucao glavom pored gola.

Daleko bolju igru u prvom dijelu Milan je pretvorio u vodstvo u 40. minuti. Zlatan Ibrahimović je jednu dugu loptu glavom spustio Rebiću koji je lagano zabio za 1:0 postigavši svoj četvrti gol ove sezone. U posljednjim trenucima prvog dijela i Ibrahimović se upisao među strijelce. Nakon ubačaja iz kornera Kessie je prebacio loptu na drugu stativu do švedskog napadača koji je glavom zabio za 2:0.

Fantastični Brozovićev volej pokrenuo uragan Intera

Na otvaranju drugog dijela Inter se fantastično vratio izjednačivši nakon svega osam minuta. Smanjio je Brozović sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora u 51. minuti, da bi samo dvije minute kasnije Vecino zabio za 2:2. Brozoviću je to bio treći gol ove sezone, a zanimljivo Milanu je zabio i u prvoj utakmici. Domaćin je do potpunog preokreta stigao u 70. minuti kada je De Vrij nakon kornera udarcem glavom svladao Gianluigija Donnarummu.

Inter je u 80. minuti mogao staviti točku na i, ali je Christian Eriksen iz slobodnog udarca s više od 25 metara pogodio spoji vratnice i grede. Milan je u 90. minuti mogao izvući bod, ali je Ibrahimović također, pogodio vratnicu. Tri minute kasnije sve dvojbe je razriješio Lukaku zabivši za 4:2.

Brozović je za Inter igrao cijeli susret, dok je Rebić u suparničkom sastavu igrao do 84. minute.

Lazio slavio na gostovanju u Parmi

U ranije odigranom susretu Lazio je na gostovanju pobijedio Parmu sa 1:0 produživši niz bez poraza na 18 kola. Posljednji poraz Rimljani su doživjeli koncem rujna od Intera (0:1), a nakon toga su su spojili 14 pobjeda i četiri remija.

Pogodak odluke zabio je Felipe Caicedo u 41. minuti postigavši osmi gol ove sezone.

POGODAK REBIĆA 

POGODAK IBRAHIMOVIĆA 

POGODAK BROZOVIĆA

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider