Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zna se i suparnik

Dinamo i u uzvratu sredio Gruzijce i plasirao se u treće pretkolo Lige prvaka

Modri nisu dozvolili iznenađenje i s dvije pobjede su izborili idući krug kvalifikacija za najprestižnije natjecanje svijeta.

Dinamo je u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka s 3:0 pobijedio gruzijskog prvaka Saburtalo i s ukupnih 5:0 prošao dalje, u treće pretkolo, u kojem će igrati protiv prvaka Mađarske Ferencvarosa.

Modri su u prvom susretu u Tbilisiju slavili sa 2-0, no u uzvratu je bilo teže nego što se očekivalo. Gruzijci su u prvom poluvremenu imali tri lijepe prilike i mogli su šokirati hrvatskog prvaka. Srećom, Mislav Oršić je golom u 77. minuti razriješio sve dvojbe, a pobjedu Modrih potvrdio je Bruno Petković u 89. minuti. Zanimljivo, Oršić i Petković su bili strijelci i u Tbilisiju. U posljednjim trenucima susreta gol je zabio i Dani Olmo u svom prvom nastupu ove sezone.

Dinamo će u trećem pretkolu igrati protiv Ferencvarosa. Mađari su u prvom susretu u Budimpešti pobijedili Vallettu sa 3:1, dok je uzvrat u Ta'Qali završio 1:1. Domaćin je poveo u 28. minuti golom Fontalenne iz kaznenog udarca, a izjednačio je Nguen u 61. minuti.

Ferencvaros u utorak u Zagrebu

Prva utakmica je na rasporedu u utorak u Zagrebu, a uzvrat je u Budimpešti.

Dinamo je Gruzijce ugostio pred praznim tribinama jer je UEFA kaznila hrvatskog prvaka zbog upotrebe pirotehnike, blokiranih stepenica i rasističkog ponašanja tijekom utakmice protiv Benfice. Modri su dobili dvije utakmice kazne, no jedna je uvjetna i aktivirat će se ukoliko u razdoblju od dvije godine Dinamo ponovo bude kažnjen.

Dinamo je tako peti put u povijesti domaću europsku utakmicu igrao pred praznim tribinama i pritom ostvario drugu pobjedu. Modri su pobijedili i Pjunik. Jednom su remizirali (PSV Eindhoven), a dva susreta su izgubili (Ajax, Temišvar).

Posljednju domaću euro-utakmicu bez navijača Dinamo je odigrao prije 2.105 dana, 24. listopada 2013. u Maksimiru je gostovao PSV (0:0).

Dinamo je prvi zaprijetio. U 22. minuti je Oršić izveo korner uputivši povratnu loptu na koju je natrčao Hajrović, ali je pucao preko vrata. Samo minutu kasnije opasno je zaprijetio Gabedava, no pucao je pored gola. U 33. minuti Gabedava je još jednom zaprijetio, ali je Livakvić bio spreman.

Gosti prijetili u prvom poluvremenu

Najbolju priliku u prvom dijelu imali su gosti u 35. minuti. Mali je prošao po krilu i ubacio prizemno u kazneni prostor, Rolović je bio potpuno sam pred golom Dinama, ali je promašio loptu.

I u nastavku je Dinamo prvi imao priliku. Ponovo nakon kornera. Ovoga puta je pucao Lešković, ali pored gola.

Gosti su nešto otvorenijom igrom pokušali iznenadit, no u nastavku nisu imali previše prilika. Sve dvojbe oko pitanja tko nastavlja europsku priču u kvalifikacijama Lige prvaka, Dinamo je razriješio u 77. minuti kada je Mislav Oršić zabio za 1:0.

Petković je primio loptu, a onda sjajno dodao Oršiću koji je lijepo pucao i pogodio lijevi donji kut za vodstvo Dinama. Oršić se tako nakon susreta u Tbilisiju ponovo prometno u ključnog igrača. U prvom susretu također je zabio prvi gol na utakmici, a potom i izborio kazneni udarac kojeg je realizirao Petković.

U 89. minuti među strijelce se upisao i Bruno Petković sjajno reagiravši na asistenciju Danija Olma. U posljednjim trenucima susreta treći gol je zabio i sjajni mladi Španjolac Dani Olmo.

DINAMO - SABURTALO 3:0

ZAGREB. Stadion Maksimir - 200 gledatelja; Sudac: Daniele Doveri (Italija);

Strijelac: 1:0 Oršić (77), 2:0 Petković (89), 3:0 Olmo (90+3)

Žuti kartoni: Leovac / Altunašvili

Crveni karton: -

DINAMO: Livaković - Pinto, Perić, Lešković, Leovac - Ademi, Gojak, Kadzior (od 74. Dani Olmo) - Hajrović (od 84. Majer), Oršić, Gavranović (od 63. Petković)

SABURTALO: Kuaptadze - Mali (od 59. Tabadze), Margvelašvili, Rekviašvili, Kakubava - Čabradze (od 69. Jinjolava), Tsnibiladze, Altunašvili - Gabedava, Rolović, Gorgiašvili (od 61. Diasamidze)
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider