Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rani šok pa se otvorilo

Veliki preokret u derbiju kola: Dinamo može slaviti naslov prvaka!

Na Maksimiru je odigrana posljednja utakmica 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige...

U posljednjoj utakmici 24. kola HNL-a Dinamo je na Maksimiru pobijedio Rijeku s 3:1 i pobjegao joj na enormnih 17 bodova prednosti. Modri mogu početi slaviti novi naslov prvaka Hrvatske jer iluzorno je očekivati da ih Riječani mogu stići u ovih preostalih 12 kola. I prije ovog susreta bilo je jasno da će Dinamo obraniti titulu, a sad je trijumfom u izravnom ogledu s prvim pratiteljem svaka sumnja otklonjena.

Nenad Bjelica je dobio što je tražio - pobjedu u derbiju kola, odmorivši istodobno glavne zvijezde za veliki uzvrat s Benficom u osmini finala Europske lige. Trener Dinama je u ovoj utakmici poštedio Danija Olma, Brunu Petkovića, Emira Dilavera, Dominika Livakovića...

Pred 6.186 gledatelja Rijeka je prva poentirala. Bio je to mat u tri poteza, Robert Murić je dao loptu na lijevo za Petra Mamića čiji prizemni ubačaj u peterac Jakov Puljić prosljeđuje u suprotni kut.

Riječani nisu uspjeli zadržati tu prednost do poluvremena jer je u 42. minuti Mario Gavranović spretnom reakcijom iz neposredne blizine poravnao rezultat.

Nastavak je donio dominaciju Dinama koju su okrunili Dino Perić (u 56. minuti glavom nakon ubačaja Damiana Kadziora) i Nikola Moro u 69. minuti preciznim udarcem nogom s 15-ak metara.

Parovi idućeg kola:

Inter Zaprešić - Istra 1961
Lokomotiva - Slaven Belupo
Hajduk - Rudeš
Gorica - Dinamo
Rijeka - Osijek

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider