Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva gola Hajrovića

Rapsodija Dinama: Razmontirali Fenerbahče na startu Europske lige i najavili velike stvari!

Briljantnom partijom nogometaši Dinama započeli su pohod prema prezimljavanju na kontinentalnoj sceni.

Dinamo je deklasirao Fenerbahče sa 4:1 u prvom kolu skupine D Europske lige! Fenomenalnim izdanjem hrvatski prvak je razbio turskog velikana i odmah zasjeo na vrh grupe u kojoj je slovački Spartak Trnava kao domaćin s 1:0 svladao Anderlecht.

Pogotke su za Dinamo postigli Ivan Šunjić (16), Izet Hajrović (27, 57) i Dani Olmo (60), dok je strijelac za istanbulsku momčad bio Roman Neustadter (48).

Hrvatski prvak je pred 17.570 gledatelja na Maksimiru došao do jedne od najvećih europskih pobjeda, iskoristivši opuštenost turskog doprvaka koji protiv Dinama nije postavio najjači sastav. No, Dinamo je posve zaslužio veliku pobjedu jer je zagrebačka momčad igrala motivirano, poletno,atraktivno i efikasno. Startna pobjeda Dinama u Europskoj ligi budi nade da bi Zagrepčani nakon skoro 50 godina mogli dočekati europsko proljeće.

Genijalna asistencija Gavranovića za Hajrovića

Dinamo je poveo u 16. minuti preko Ivana Šunjića nakon gužve u šesnaestercu turske momčadi. Gavranović je uputio povratnu loptu prema Šunjiću koji s desetak metara prizemnim udarcem pogađa sami donji desni kut. U 27. minuti Zagrepčani su došli do novog gola nakon lijepe akcije u kojoj je Gavranović primio dugačak pas i petom ostavio loptu Hajroviću koji probija turskog vratara.

U 34. minuti prva šanse za Fener, Koybasi je izveo dobar slobodan udarac s 20-tak metara, ali je Livaković bio oprezan i pravovremen. U 36. minuti veliku neopreznost turske obrane ne koristi Gavranović, a u 37. minuti nakon ubačaja s kuta Dilaver posve sam s pet metara udarcem glavom pogađa vratnicu.

Turci se samo nakratko vratili

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Turci su smanjili udarcem glavom Romana Neustadtera nakon udarca s kuta Topala. No, u 57. minuti nevjerojatna pogreška dvojice turskih braniča Koybasija i Topala, koji su se međusobno sudarili, a loptu im je ukrao Olmo i nesebično poslužio potpuno samog Hajrovića kome nije bilo teško pogoditi mrežu. Samo tri minute kasnije Dani Olmo je povećao na 4-1 nakon brze akcije po desnoj strani, a Španjočev šut iskosa s desetak metara vratar Tekin nije uspio obraniti. U 62. minuti Šunjić je pogodio gredu, a isti igrač samo minutu kasnije ne uspijeva s tri metra pospremiti loptu u prazan gol u periodu igre u kojem su Turci bili posve šokirani Dinamovim trećim i četvrtim golom. U 80. minuti Gavranović je iz blizine pokušao dvaput, ali mu je oba pokušaja obranio Tekin. U 84. minuti Theophile je bio neoprezan, vraćao je loptu Livakoviću, a uposlio Slimanija čiji udarac bravurozno brani mladi Dinamov vratar.

U 2. kolu 4. listopada Dinamo gostuje kod Anderlechta, dok Fenerbahče dočekuje Spartak.

DINAMO - FENERBAHČE 4:1

Pred 20.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Pawson iz Engleske.

Strijelci: 1:0 Šunjić (16), 2:0 Hajrović (27), 2:1 Neustadter (48), 3:1 Hajrović (57), 4:1 Olmo (60)

DINAMO: Livaković - Rrahmani, Theophile-Catherine, Dilaver, Stojanović - Gojak, Šunjić - Hajrović (Doumbia, 81), Olmo, Oršić (Kadzior, 76)- Gavranović (Budimir, 86)

FENERBAHČE: Tekin - Koybasi, Reyes, Neustadter, Ozbayrakli - Elmas, Topal - Chahechouhe (Baris Alici, 65), Benzia (Jailson, 65), Potuk (Slimani, 78)- Frey
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider