Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova majstorija

Rijeka preokretom izbacila Inter i izborila polufinale Kupa: Sjajan Puljićev gol!

Poznati su svi sudionici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji polufinalist Hrvatskog nogometnog kupa je Rijeka koja je na svojoj Rujevici u ulozi gosta s 2:1 pobijedila Inter Zaprešić.

Ovaj dvoboj se, prema ždrijebu četvrtfinala, trebao igrati u Zaprešiću, ali iz Intera je stigao prijedlog za zamjenom domaćinstva zbog očajnog travnjaka na njihovu stadionu. U Rijeci su to objeručke prihvatili jer su znali da će im šanse za plasman u polufinale biti veće na Rujevici nego u blatu i kaljuži zaprešićkog stadiona.

Baš kao i u nedavnom prvenstvenom ogledu ovih takmaca na Rujevici, od prve minute je Rijeka napala, a Inter se povukao u obranu i tražio prigodu da iz brzih protuudara ugrozi suparnička vrata.

Jednu takvu dočekali su u 30. minuti kada je Antonio Bosec s desne strane uposlio Vlatka Blaževića, a ovaj matirao Simona Slugu.

Vodstvo Zaprešićana nije dugo potrajalo jer je fenomenalnim pogotkom izjednačio Jakov Puljić praktički tek što se krenulo s centra. Kao i u onoj pobjedi Rijeke protiv Milana u Europskoj ligi, Puljić je ponovno izveo majstoriju, primivši loptu leđima okrenut golu i neobranjivo pogodivši pod prečku Interova gola.

Vrlo brzo stigao je i potpuni preokret. U 38. minuti je Josip Mišić ubacio u šesnaesterac gdje Mario Gavranović glavom pogađa za vodstvo Rijeke.

U nastavku je Inter zaigrao nešto ofenzivnije, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti riječka vrata.

I polufinale i finale na jednu utakmicu

Polufinale Kupa ranije su izborili Hajduk, Dinamo i Lokomotiva, a sad im se priključila i Rijeka.

Ždrijeb bi se trebao održati ovog petka, a u polufinalu se također igra jedna utakmica (28. veljače).

Finale je 23. svibnja na stadionu Cibalije u Vinkovcima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider