Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mogu li i preko njih?

Odlična Rijeka opet svladala Aberdeen i saznala posljednjeg protivnika u borbi za Europsku ligu

Rijeka je prošla prvu ovosezonsku prepreku na kontinentalnoj sceni i izborila play-off Europske lige.

Rijeka je i u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Europske lige pobijedila Aberdeen, na Pittodrie stadionu su slavili s 2:0 i tako s ukupnim rezultatom 4:0 izborili play-off u kojem će igrati protiv Genta koji je eliminirao ciparski AEK Larnacu. Prva utakmica igrat će se 22. kolovoza u Belgiji, a uzvrat je 29. kolovoza na Rujevici.

Igrači Igora Bišćana u revanšu protiv Aberdeena imali su, ispostavilo se, puno lakši posao nego što su mogli očekivati.

Nakon što su neutralizirali početnu agresiju domaćina, u 10. minuti su poveli. Škoti su izgubili loptu, Rijeka je krenula u napad i kada se činilo da nema rješenja na vidiku, Zoran Kvržić je ubacio na vrh peterca gdje je utrčao Stjepan Lončar i pospremio loptu u mrežu.

Bio je to pogodak koji je odškrinuo Rijeci vrata play-offa jer poslije toga, zbog činjenice da vrijedi pravilo gola u gostima, Aberdeen je za prolaz trebao postići četiri gola.

Crveni karton ugasio sve nade domaćina

Svjesni su toga bili i igrači Aberdeena, a njihova nervoza i dekoncentriranost potpuno su im se obili o glavu u 20. minuti kada je Funso Ojo nesmotreno ugazio Luku Capana u jednom duelu, a austrijski sudac Harald Lechner pokazao mu je drugi žuti karton.

Srušile su se u tom trenutku sve nade Škota da mogu do prolaza, a Riječani su povećali svoju prednost u 32. minuti. Maxwell Acosty je osvojio dosta prostora, branič Aberdeena klizećim startom izbio mu je loptu, ali samo do Kvržića koji šalje ubačaj na drugu vratnicu gdje Antonio Mirko Čolak glavom poentira.

Do kraja prvog dijela Rijeka je rutinski iskontrolirala tijek zbivanja, nije dozvolila Škotima da ozbiljnije ugroze vrata Andreja Prskala.

Ništa drukčije nije bilo ni u nastavku. Domaćini su pokušali u uvodnim minutama drugog poluvremena priprijetiti i stvoriti paniku pred riječkim golom iz kojeg bi se možda izrodila neka situacija za postizanje pogotka. Takvu nisu dočekali, Rijeka je odradila tih 45 minuta već s mislima na važni HNL okršaj s Osijekom ove nedjelje na Rujevici.

ABERDEEN - RIJEKA 0:2

Stadion Pittodrie
GLEDATELJA: 16.000
SUDAC: Lechner (Austrija)
STRIJELCI: 0:1 Lončar (10), 0:2 Čolak (32)
ABERDEEN: Lewis - Logan, McKenna, Considine, Leigh - Hedges (Wilson, 74), Ojo, Ferguson - Gallagher, Cosgrove (Main, 53), McGinn (Campbell, 35)
RIJEKA: Prskalo - Kvržić, Župarić, Punčec, Raspopović - Halilović (Iglesias, 82), Lepinjica, Capan - Acosty (Vuk, 82), Lončar (Murić, 75); Čolak
Crveni karton: Ojo (20)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider