Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li on najodgovorniji?

Unitedovi navijači na specifičan način prokazali krivca za stanje u klubu: Ne, nije riječ o Mourinhu

Od odlaska Sir Alexa Fergusona, Crveni vragovi su iz sezone u sezonu sve manje konkurentni na Otoku.

Manchester United je u četvrtom kolu Premierlige kao gost pobijedio Burnley s 2:0 i time kupio barem malo mira u kući u reprezentativnoj stanci koja je počela ovog ponedjeljka.

Relativno lako su Crveni vragovi riješili najveći hit prošle sezone, postigavši oba pogotka u prvom poluvremenu i usmjerivši utakmicu u željenom smjeru.

Više nego li na samom travnjaku, uzbuđenja oko Uniteda bilo je u - zraku.

Naime, navijači Manchester Uniteda skupili su novac za zrakoplov koji je proletio iznad stadiona Turf Moor s porukom namijenjenom izvršnom vicepredsjedniku kluba.

"Ed Woodward specialist in failure", pisalo je na poruci.

Označavanjem Woowarda specijalistom za neuspjeh, navijači Uniteda jasno su istaknuli koga smatraju najodgovornijim za to što slavni klub s Old Trafforda već godinama ne uspijeva ni primirisati naslovu prvaka Engleske. Kako stvari stoje (i s obzirom na to kako dobro trenutno izgledaju Liverpool i Chelsea), neće ni ove.

Zamjeraju mu očajnu transfer politiku

Porazi na gostovanju kod Brighton & Hove Albiona i kod kuće od Tottenhama velik su uteg u tim aspiracijama na titulu, čega su svjesni i fanovi Uniteda, posebno razočarani time što klub nije ispunio želju menadžeru Joseu Mourinhu koji je cijelo ljeto inzistirao na dovođenju nekog centralnog braniča svjetske klase.

Nakon trijumfa kod Burnleyja skupina navijača 'A Voice from the Terrace' jasno je dala do znanja da je Woodward, a ne Mourinho, čovjek kojeg treba kriviti za ovako loš početak sezone.

"Ova izjava je napravljena s ciljem preispitivanja trenutnog fokusa medija na menadžera dok se istodobno ignorira ono gdje leže pravi problemi kluba. Mnoge je prouzrokovao Ed Woodward svojim konstantnim potkopavanjem raznih menadžera Uniteda na tržištu transfera i nedosljednim pristupom dovođenja igrača. Sve to rezultiralo je jednom od najnebalansiranijih momčadi Uniteda u novije vrijeme. Zahvaljujući takvom pristupi, ova momčad nije sposobna proizvesti zabavan nogomet i boriti se za one najveće trofeje", poručili su navijači Uniteda.

Mourinho iznenađujuće stao na njegovu stranu

Što na sve to kaže Jose Mourinho? Ako je suditi prema prvoj reakciji, stao je na stranu - Woodwarda.

Uz nekoliko kurtoaznih rečenica o 'teškoj utakmici' i 'dobrom protivniku', kad su ga novinari pitali što misli o transparentu koji se pojavio, odgovorio je:

"Nisam vidio zrakoplov. Ed Woodward je pobijedio s 2:0."

Bit će zanimljivo vidjeti što navijači kažu na ovu izjavu...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider