Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavili i Ajax i Celta

Mourinhov United ispustio pobjedu, ludi preokret Lyona!

Odigrane su prve četvrtfinalne utakmice Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvim četvrtfinalnim utakmicama Europa lige pobjede su ostvarili Ajax, Celta Vigo i Bešiktaš dok pobjednika nije bilo na utakmici Anderlecht - Manchester United.

Dvoboj u Bruxellesu završio je 1:1 nakon što su Crveni vragovi vodili pogotkom Henrikha Mkhitaryana od 37. minute. Odlično je pucao Marcus Rashford, Ruben je obranio, a Armenac pospremio odbijanac u gol.

Činilo se da momčad Josea Mourinha rutinski kontrolira tijek zbivanja, ali ipak tu prednost nisu uspjeli obraniti jer su Belgijanci izjednačili u 86. minuti, iz prvog udarca u okvir (strijelac Leander Dendonckner).

VIDEO Anderlecht - Manchester United 1:1

U okršaju klubova koji su osvajali ovo natjecanje Ajax je s 2:0 pobijedio Schalke, a oba pogotka postigao je Davy Klaassen (23. i 52. minuta). Prvi je pao iz jedanaesterca kojeg je izborio Amin Younes, a drugi nakon asistencije Justina Kluiverta, sina legende Kopljanika, Patricka.

Ajax je jedan od četiri kluba koji je osvojio sva tri europska trofeja (Kup/Ligu prvaka, Kup Uefa/Europa liga, Kup pobjednika kupova), međutim europski trofej čeka od 1995. godine, a na plasman u polufinale od 1997. godine.

VIDEO Ajax - Schalke 2:0

Najefikasniji je bio susret u Vigu gdje je Celta s 3:2 svladala Genk. Belgijanci su u 10. minuti poveli preko Jean-Paula Boetiusa, ali je Celta brzo preokrenula (Pione Sisto u 15. i Iago Aspas u 18.), a do poluvremena i povećala vodstvo (John Guidetti u 38.).

Supervažan gol nade za Genk je postigao veteran Thomas Buffel u 67. minuti, pet minuta nakon što je ušao u igru.

VIDEO Celta Vigo - Genk 3:2

Utakmica u Lyonu bila je odgođena, srećom ne i otkazana zbog divljanja turskih huligana. Počela je sa 45 minuta zakašnjenja.

Bešiktaš je poveo preko Ryana Babela u 15. minuti, ali u samoj završnici Lyon preokreće. U 83. je zabio Corentin Tolisso, a u 85. i Jeremy Morel za 2:1 pobjedu francuskog sastava.

VIDEO Lyon - Bešiktaš 2:1

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider