Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I dalje brani formaciju

Trener Atalante priznao: "Dinamo nam je očitao lekciju. Ovo je Liga prvaka"

Talijanski stručnjak na konferenciji za medije priznao je Dinamu premoć poslije teškog poraza na startu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iskusni trener Atalante Gian Piero Gasperini izgledao je prilično potišteno na konferenciji za medije nakon poraza od Dinama na startu Lige prvaka.

Možete li objasniti što se dogodilo? Jeste li bili previše uzbuđeni zbog nastupa u Ligi prvaka? Dinamo je igrao kako inače igra Atalanta, rastrčano i maštovito...

"Ne mogu zamjeriti ništa svojoj momčadi što se tiče želje. Dinamo je u prvom poluvremenu nadvisio Atalantu u svim nogometnim elementima. U drugom dijelu gledali smo izjednačeniju igru, ali nismo se mogli vratiti. Dinamo je u potpunosti zaslužio pobjedu."

gol expired Talijanski mediji nahvalili Dinamo i pokopali Atalantu: Užasan debi, noćna mora na Maksimiru divider

"Formacija nije glavni razlog poraza"

Jeste li pogriješili u izboru formacije? Igra s trojicom u zadnjoj liniji nije se pokazalo dobrom. Dinamo je imao previše prostora.

"Ne slažem se u potpunosti. Formacija nije glavni razlog poraza. U posljednje tri utakmice u ligi igrali smo s tri igrača u zadnjoj liniji i bilo je dobro. Ovo je bila teška lekcija iz koje moramo izvući pouke. Ovo je Liga prvaka, viša razina. Treba se prilagoditi i učiti na pogreškama."

Vjerujete li da ovaj Dinamo može proći ovu skupinu?

Ukupno glasova:

S obzirom na emocionalni naboj u ovoj utakmici, preplavljuje li ga osjećaj ljutnje? Ovakav poraz ipak nitko nije očekivao, ovo je katastrofa...

"Ne, nisam ljutit. Dinamo je imao kontinuitet igranja u Ligi prvaka. To utječe na sve, od taktike do kondicije. Mi to nemamo. Nismo tako iskusni u Europi. Ova utakmica mora biti ne samo pouka nego i putokaz kako se moramo postavljati."

Mogu li se pouke ove teške lekcije primijeniti već u talijanskoj ligi?

"Apsolutno da. Moramo primijeniti sve što smo vidjeli večeras. Moramo izvući pouke i to iskoristiti u sljedećim utakmicama."

gol expired Bjelica otkrio kako se odlučio za promjenu formacije: "Čim sam ih prvi put vidio..." divider

Atalanta prima previše pogodaka. Imate li problem obrane?

"Slažem se da primamo previše pogodaka. Moramo na tome raditi. Međutim, nije samo obrana loše reagirala nego i napad. Ekipa mora krenuti naprijed i popraviti pogreške."

"Svaki put nakon ovakvih poraza uspjeli smo se podići. I ovaj put ćemo. Liga prvaka je druga dimenzija, moramo se prilagoditi. Moramo vidjeti možemo li bolje igrati u obrani, više na kontre. Još je važnije da vidimo možemo li igrati na dvije fronte, prvenstvo i Ligu prvaka", zaključio je trener Atalante.

gol expired Zagrebački dečko i Dinamov junak skroman nakon hat-tricka u debiju u Ligi prvaka divider

Livaković oduševljen pobjedom protiv Atalante

Nikola Moro nakon rušenja Atalante

Bruno Petković o pobjedi

Dino Perić nakon rušenja Atalante

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider