Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dogovor je pao

Transfer bomba iz Katalonije: Neymar prihvatio ponudu Barcelone!

Čini se kako smo jako blizu povratka brazilskog reprezentativca na Camp Nou.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvije godine nakon najvećeg transfera u povijesti nogometa, odlaska u PSG za odštetu od 222 milijuna eura, na pomolu je povratak Neymara u Barcelonu.

Katalonski SPORT javlja kako je postignut dogovor između čelnika Barce i brazilskog reprezentativca u vezi plaće koju bi trebao imati u svom drugom mandatu na Camp Nouu.

Već se neko vrijeme špekulira o tome kako se Neymar želi vratiti u Barcelonu jer je nesretan u Parizu. S PSG-om je dominirao u francuskom prvenstvu, ali to je nešto što se podrazumijevalo s obzirom na enormne razlike između ulaganja Parižana i ostalih klubova. U Ligi prvaka, koju su tako očajnički željeli osvojiti, doživjeli su dva velika razočaranja, ispavši dvije godine zaredom već u osmini finala.

Mbappe je postao glavna zvijezda

Osim toga, u proteklom periodu, a pogotovo nakon što je Francuska osvojila Svjetsko prvenstvo u Rusiji prošle godine, Brazilac je pao u sjenu Kyliana Mbappea koji mu je polako preoteo status glavne zvijezde.

Kad se sve to uzme u obzir, ne čudi što je Neymar htio napustiti PSG, a kao igrač koji može birati gdje će igrati, njegov je odabir pao na Barcelonu - dobro znano društvo i uhodani sistem u kojem je tako sjajno funkcionirao.

Barcelonina računica bila je jasna: ako se ukaže prilika da vrate Neymara, oni će to i učiniti, koliko koštalo da koštalo.

Neymar pristao na dosta nižu plaću

Kamen spoticanja bila je igračeva plaća. Prema podacima koje je objavio Football Leaks, Neymarova godišnja plaća u PSG-u iznosi 36.8 milijuna eura što je iznos kojeg Barcelona niti želi niti može platiti, s obzirom na golemu plaću Lionela Messija (Argentinac godišnje zarađuje 40 milijuna eura), ali i velike ugovore koje imaju ostali prvotimci.

Stoga je prvi korak prema realizaciji transfera bio taj da Neymar pristane na manju plaću nego što ju ima u Parizu, što se, prema pisanju SPORT-a, i dogodilo. Službeno, dokle god Barcelona ne pošalje ponudu koju će PSG prihvatiti, ne bi smjela pregovarati s igračem, ali njeni ljudi su pronašli način kako da preko posrednika kontaktiraju Neymara koji je dao pristanak.

Spreman je potpisati petogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao 24 milijuna eura po sezoni odnosno mjesečna plaća bi mu bila točno dva milijuna eura. To je osjetno smanjenje u odnosu na ono što ima u PSG-u, ali presudila je njegova želja da se vrati u Barcelonu.

Dogovor Barce i Neymara je pao, a sad još predstoji onaj završni korak, da se Katalonci dogovore s PSG-om u vezi odštete koja sigurno neće biti mala, a moguće je da u cijeli posao bude uključen i netko od Barcelonijih igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider