Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ustaški grafit i pljačka

Torcidaši osuđeni u Srbiji: Idu u zatvor na 15 dana!

Poznat je epilog nakon pritvanja skupine navijača Hajduka u Srbiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukupno 14 pripadnika Torcide osuđeno je na Prekršajnom sudu u Beogradu na kaznu zatvora od 15 dana, uz zabranu ulaska u Srbiju idućih godinu dana nakon što odsluže kaznu. Preostala 13-orica, koji su također privedeni na povratku iz Bugarske, oslobođeni su bilo kakve odgovornosti i pušteni kućama.

Osuđenima, njima 13-orici, je dokazano da su sudjelovali u pljački MOL-ove benzinske crpke u naselju Vrčin u okolici Beograda dok je jedan pripadnik Torcide osuđen zbog ispisivanja grafita s ustaškim obilježjima.

To se dogodilo u noći sa srijede na četvrtak, oko 3:30, kada se skupina od 400-tinjak navijača Hajduka zaustavila na spomenutoj benzinskoj crpki. Tada je dio njih ukrao raznu robu iz dućana u vrijednosti od oko 200.000 dinara što je otprilike 12.500 kuna.

Nitko u tom trenutku nije priveden, a navijači su nastavili preko Niša put do Sofije gdje su bodrili Hajduk u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Europske lige.

Međutim, po povratku u Srbiju im je srpska policija pripremila "sačekušu" i na autocesti Niš-Beograd ih u jutarnjim satima isključila iz prometa i privela ukupno 32 navijača. Petoricu su pustili odmah, a naknadno i još njih 13 kojima nisu dokazali krivnju.

Torcidaši će kaznu odraditi u zatvoru Padinska Skela.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider