Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sv. martin

Hrvatski nogometaši prvi put na pripremama za prvenstvo u - Hrvatskoj

Hrvatska nogometna reprezentacija uskoro će se (20. svibnja) okupiti u Zagrebu odakle će krenuti na prvu fazu priprema za Euro u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krajem mjeseca, točnije 22. svibnja, u Terme Sveti Martin stižu najbolji hrvatski nogometaši. Sljedeća činjenica zvuči čudno, ali bit će to prvi put u povijesti da se hrvatska nogometna reprezentacija za jedno veliko natjecanje priprema u - Hrvatskoj.

Dugo je baza bio Čatež, a Niko Kovač je uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu reprezentaciju poveo u Bad Tatzmannsdorf, gdje je bio kamp reprezentacije za vrijeme Eura u Austriji. Ante Čačić pripremat će ekipu tjedan dana u Međimurju, a onda kratko sele u Istru i konačno početkom lipnja u kamp u francuski Deauville.

Lifeclass Terme Sveti Martin uglavnom su poznate kao mjesto za odmor i opuštanje, no ono postaje jedno od glavnih središta za pripremu sportaša ne samo u Hrvatskoj već i u Europi.

Iako hrvatska A reprezentacija stiže tek po prvi put, u Sv. Martinu se već niz godina pripremaju mlađi uzrasti nogometnih reprezentacija, kao i muška košarkaška vrsta. Brojni nogometni klubovi, pogotovo iz istočnog dijela Europe, dolaze u Terme Sveti Martin jer mjesto na granici sa Slovenijom nudi kompletnu infrastrukturu za pripremu profesionalnih sportaša:

* Kvalitetna sportska infrastruktura (5 nogometnih terena)

* Fitness, trim staza, klimatizirana sportska dvorana

* Sportska prehrana (odvojeni restorantski prostor)

* Smještaj 4* (sportski kreveti 200x220cm, sobe s terasom)

* Praonica rublja

* Wellness centar i Lumbalis centar za kralježnicu

* WIFI u hotelu i na nogometnim terenima

* Odlični klimatski uvjeti

Tri od pet nogometnih terena se nalaze 4,6 km od hotela Spa Golfer. Veličine su 101×66 metara s izgrađenim automatskim sustavom za navodnjavanje i moderno opremljenom klupskom zgradom s dvije prostrane svlačionice i nekoliko skladišnih prostora. Vrhunska trava košena je na 2 centimetara i održavana na profesionalnoj razini (prozračivanje, pjeskarenje, dosijavanje).

Terme puno pažnje posvećuju gastronomskoj ponudi. Namirnice dobavljaju od preko 20 lokalnih proizvođača koji nude samo najbolju kvalitetu. U ponudi imaju i posebno kreiranu prehranu prilagođenu sportašima, a sve prema željama i potrebama trenera i nutricionista.

Osim nogometnih terena, teretane, saune, bazena i ostalih stvari koje će koristiti izborniku Anti Čaćiću, Sv. Martin je poznat i po svojoj biciklističkoj infrastrukturi. Tamo se nalaze brojne staze po kojima kondicijski trener može provozati naše reprezentativce.

Drugim riječima, našoj reprezentaciji neće nedostajati ama baš ništa u prvoj fazi priprema za Euro. U Svetom Martinu ostaju do 27. svibnja, nakon čega putuju u Koprivnicu gdje im slijedi prva pripremna utakmica protiv Moldavije.

Nakon toga pripreme sele u Istru, a potom slijedi posljednja provjera prije odlaska u Francusku, na Rujevici protiv San Marina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider