Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Tako pobjeđuju velike momčadi: Brozović odigrao partiju karijere!

Presudila je kvaliteta. I naravno iskustvo. S obzirom na prikazanu igru, posebice u prvom dijelu, pobjeda se doima prilično visokom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Praktički sve što je Hrvatska šutnula prema vratima Norvežana ušlo je u mrežu. Dva „uboda“ Brozovića i Perišića s distance bila su dovoljna da Hrvatska slomi Norvešku i napravi veliki korak prema Euru, a Olić, Schildenfeld i Pranjić samo su dotukli ambiciozne goste.

Kovač ljutit unatoč pet komada: Ne želim to više vidjeti!

FOTO Napokon lijepa posjeta i atmosfera na Maksimiru

Per-Mathias Hogmo iznenadio je sa 16-godišnjim „wunderkindom“ Real Madrida Martinom Odegaardom koji je zaigrao od prve minute. Niko Kovač izveo je očekivanu udarnu jedanaestoricu. Hrvatska je počela utakmica u sustavu 4-2-3-1, s Rakitićem u sredini napadačkog trolista, dok su Modrić i Brozović tvorili duet zadnjih veznih.

Kada je Hogmo uoči utakmice najavio da će pokušati oduzeti loptu Hrvatima, činilo se to kao klasična „pila naopaka“ ili možda čak kao dobra šala. No, Norvežani su otvorili utakmicu dominantnijim posjedom lopte pokazavši da znaju igrat te da su tehnički vrlo dobri. Norveška je davno odustala od engleske igre dugih lopti, ali nismo očekivali da će biti u stanju parirati hrvatskim reprezentativcima posjedom.

No, onda je došla do izražaja kvaliteta. Strijelac prvog gola Marcelo Brozović odigrao je možda i partiju karijere. Prema našem mišljenju, bio je najbolji igrač utakmice. Brozović otvorio „pipu“ lijepim golom i usmjerio utakmicu u samo jednom smjeru. Bio je to gol koji je podsjekao krila Norvežanima i zapravo prelomio utakmicu. Hrvatska je povela 2:0 golom Perišića a da praktički nije stvorila nijednu veliku šansu, međutim, tako pobjeđuju velike momčadi.

Crveni karton Vedrana Ćorluke narušio je idiličnu maksimirsku večer, no Niko Kovač ima više nego adekvatnu zamjenu. "Šifo" bi trebao dostojno zamijeniti "Čarlija" tako da se njegov izostanak ne bi trebao drastičnije osjetiti u derbiju s Italijom.

Slažete li se s izbornikom Kovačem?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider