Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Promijenio iskaz"

Svjetski mediji: "Luki Modriću zbog slučaja Mamić prijeti pet godina zatvora"

Osuđujuća presuda Zdravku Mamiću odjeknula je svjetskim medijima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brojni svjetski mediji prenijeli su vijest o osuđujućoj presudi Zdravku Mamiću na Županijskom sudu u Osijeku. Mamić je osuđen na šest i pol godina zatvora što nije prošlo bez odjeka.

"Šef hrvatskog nogometa dobio zatvorsku kaznu, a uoči izricanja presude pobjegao je preko granice u Bosnu i Hercegovinu. U postupak su bili uključeni i neki bivši igrači Dinama, a hrvatski kapetan Luka Modrić optužen je za krivokletstvo", piše BBC dodajući kako su "navijači Dinama godinama ukazivali na to da Mamić i njegovi suradnici koriste klub za osobno bogaćenje" uz zaključak:

"Za vrijeme utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu skandal je doveden na međunarodnu razinu kada su hrvatski navijači bacili baklje u teren."

Slično izvještava i njemačka novinska agencija DPA.

"Mamić je nogometni mogul u Hrvatskoj i dan uoči izricanja presude otišao je u susjednu BiH. Što se tiče Modrića, on je pred sucima promijenio iskaz koji je dao u istrazi i u međuvremenu je optužen za krivokletstvo. Bude li osuđen za to, mogao bi dobiti pet godina zatvora."

Presudu je komentirao i Reuters.

"Mamić i još trojica osuđeni su se izjasnili da nisu krivi i nijedan nije bio u sudnici za vrijeme čitanja optužnice.

BBC, Reuters i DPA neki su najpoznatijih koji donose vijest o presudi Mamiću. Brojni mediji u regiji također o tome javjalju poput talijanske ANSA-e, srpskih Tanjuga i Bete i brojnih drugih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider