Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mogu li se spasiti?

Strmoglavi pad velikog engleskog kluba: U pomoć stiže izbornik Walesa

Još lani su igrali u Premierligi, a sad im prijeti ispadanje među trećeligaše.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U proljeće se natječeš u najatraktivnijoj ligi svijeta, a u jesen iste godine ti prijeti pad među trećeligaše - realnost je to koju trenutno proživljava Sunderland.

Jedan od najstarijih svjetskih nogometnih klubova (osnovani 1879. godine) diči se bogatom poviješću i tradicijom, imaju čak šest naslova prvaka Engleske, jednako koliko i Chelsea, a više nego, primjerice, Manchester City, Newcastle, Leeds, Tottenham...

Međutim, njihova sadašnjost nije ni blizu tako blistava. Nakon što su prošle sezone izgubili premierligaški status, u ovoj su nakon 16 kola Championshipa posljednji na ljestvici 24 kluba.

Moraju izbjeći ispadanje

Imaju samo 10 osvojenih bodova i mizernu jednu pobjedu u 16 kola. Katastrofalan je to učinak zbog kojeg je otkaz dobio menadžer Simon Grayson, a britanski mediji navode kako je poznato tko će ga naslijediti.

Bit će to Chris Coleman koji je podnio ostavku na dužnost izbornika reprezentacija Walesa nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (bili su treći u skupini, iza Srbije i Irske).

Coleman, koji je od klubova trenirao Fulham, Real Sociedad, Coventry i grčki AEL, reprezentaciju Walesa preuzeo je 2012. godine. Nije ih uspio odvesti na svjetsku smotru u Brazil, ali jest na Euro u Francuskoj gdje su bili odlični i dogurali do polufinala.

Prvi zadatak u Sunderlandu bit će mu izbjeći ispadanje, a sve iznad toga smatrat će se bonusom. Budući da se u Championshipu igra čak 46 kola, Sunderland do kraja sezone ima za odigrati još 30 prvenstvenih utakmica. U igri je, dakle, 90 bodova što znači da bi nekom ludom serijom pobjeda možda mogli dokopati se šeste pozicije i otići u razigravanje za Premierligu.

No, situacija je takva da o tome u Sundelandu trenutno malo tko razmišlja...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider