Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Zna se i datum

Šuker otkrio gdje će biti kamp i najavio poslasticu: Repriza finala Svjetskog prvenstva!

Održana je sjednica Skupštine HNS-a, nakon koje se predsjednik HNS-a Davor Šuker pojavio pred novinarima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zna li se što o kampu u kojem će biti smještena hrvatska nogometna reprezentacija tijekom Europskog prvenstva 2020., bilo je prvo pitanje s kojim se susreo Davor Šuker nakon Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza.

"Normalno da se zna. Neki novinari dobiju dobre informacije, neki ne. Kamp će biti u blizini Glasgowa. Igrat će se dvije utakmice krajem ožujka i početkom lipnja. Najvjerojatnije će biti jedna poslastica pred odlazak na Euro. Igrat ćemo u Osijeku i najvjerojatnije protiv Francuske na Stade de Franceu u Saint-Denisu", otkrio je Šuker, a termin posljednje pripremne utakmice pred odlazak na Euro je 8. lipnja.

Otpala solucija s Katarom

Tko je točno zadužen za dogovaranje prijateljskih utakmica?

"Osobno ja. Uvijek smo razgovarali s izbornikom; o gradovima, datumima… Žao nam je što se neće održati u Dohi, radimo na tome."

Znači li to da je otpala solucija s Katarom?

"Da", odgovorio je Šuker.

Repriza finala Svjetskog prvenstva trebala bi biti jedna od četiri utakmice, koliko ih je predviđeno u sklopu priprema za nastup na Euru. Po dvije će se odigrati krajem ožujka, u razdoblju između 23. i 31. ožujka, u vrijeme dok se budu odigravali završni turniri Lige nacija, te početkom lipnja, neposredno uoči europske smotre (datumi su 1. i 8. lipnja). Sve te prijateljske utakmice moći ćete gledati u izravnom prijenosu na Novoj TV i GOL.hr-u.

"Potrošili smo novac od UEFA-e za terene i ostalo"

Na upit o gradnji nacionalnog stadiona, Šuker je rekao:

"O stadionu je već teško i pričati. Zabrinjava me što smo potrošili novac od UEFA-e za terene i ostalo. To su namjenski novci, ali nikako da se nešto pokrene. Mi ne možemo sami, trebamo pomoć države. Ne treba nam Wembley, nego jedan fini, normalni stadion."

"Raduju me uspjesi reprezentacije. Šalimo se s Englezima. Tko želi biti prvi u skupini? Bit će zabavno na Euru", našalio se Šuker.

"Da se vratim na stadion. Nismo mi građevinska firma da rješavamo pitanje stadiona. Trebamo suradnju države, treba dobiti sve dozvole i ostalo."

Šuker se osvrnuo i na porođajne probleme VAR-a.

"Uništit ćemo nogomet ako budemo pregledavali sve sporne situacije kao u NFL-u. Potrebna su enormna sredstva da bi se izgradile VAR sobe. Sudac na terenu i suci u sobi moraju imati najbolju moguću komunikaciju", zaključio je predsjednik HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider