Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čak ni u HNL-u

Barca bjesni i udara po Realu i sucima: Šokantna analiza koja sve govori

El Mundo Deportivo potrudio se ponovno pobrojati sve pogreške u korist Reala i na štetu Barcelone kroz cijelu sezonu. Rezultat je frapantan.

Senator Barcelone dugog jezika Gerard Pique nije izdržao unatoč upozorenju čelnika Barcelona da drži jezik zubima jer će biti kažnjen. Nakon kontroverzne utakmice Villarreala i Real Madrida, opet se oglasio na društvenim mrežama i sasuo rafalnu paljbu po sucima. Otvoreno ih je optužio za pristranost i dvostruka mjerila u korist Kraljevskog kluba.

Tehnička komisija sudačke organizacije najavila je da će Piquea prijaviti Disciplinskoj komisiji i tražiti kaznu. Pique je stavio naglasak na dvije utakmice koje su Barcelona i Real Madrid odigrali sa istim suparnicima, a na kojima su suci, po njegovu mišljenju, imali dvostruke kriterije. Radi se o utakmicama s Villarrealom i Malagom.

Barceloni protiv Villarreala nije dosuđen klasičan jedanaesterac, nakon što je igrač Villarreala Bruno Soriano ničim izazvan pao preko lopte, potom se bacio i rukom blokirao udarac igrača Barcelone u svojem šesnaestercu, dok je Realu dosuđen jedanaesterac nakon što je istog igrača lopta pogodila ruku odbivši se od igrača koji je bio udaljen dva-tri metra od njega.

Ramos ničim nije demantirao Piquea

Na utakmici s Malagom Barceloni je poništen regularan gol Piquea, dok je Realu priznat gol Sergija Ramosa, iako je postignut iz očiglednog zaleđa. Kako je Barcelona obje utakmica remizirala, a Real obje pobijedio, Pique je zaključio da su suci samo u te dvije utakmice zakinuli Barcu za četiri boda, dok su Realu darovali isti broj bodova.

„Osam bodova protiv istih protivnika“, napisao je Pique dodajući screen shotove s obje utakmice iz madridskih medija koji su priznali pogreške sudaca.

Pique nije jedini u momčadi Barcelone kojeg su razjarile sudačke odluke. Neki igrači Barcelone zajedno su gledali utakmicu na El Madrigalu i navodno su žestoko reagirali kada je dosuđen jedanaesterac za Real kod 2:1 vodstva Villarreala. Međutim, samo je Pique skupio snage i hrabrosti javno se oglasiti. Kontrirao mu je Ramos lakonski kazavši da se to od Piquea moglo i očekivati te da bi se začudio tek da je to napravio Lionel Messi. Katalonski mediji su mu uzvratili da ničim nije osporio Piqueove navode, osim što je licemjerno relativizirao njegovu izjavu bez ijednog opipljivog argumenta.

Dvostruki standardi

Ističu da je pravo pitanje je li Pique u pravu ili nije, jesu li u dotičnim utakmicama suci radili pogreške u korist Reala i na štetu Barcelone ili nisu? Dodaju da svatko tko ima oči i može pogledati sporne trenutke može donijeti ispravan zaključak. Kada se oglasila Tehnička komisija sa stavom da je ispravno dosuđen jedanaesterac za Real te da će prijaviti Piquea i tražiti kaznu, Katalonija je eksplodirala od gnjeva.

Katalonski mediji udarili su po sudačkoj organizaciji i Realu iz sveg raspoloživog oružja. Ističu da je jako zanimljivo kako se Tehnička komisija nijednom nije oglasila kada je Barcelona oštećena ili kada su za Real dosuđeni smiješni jedanaesterci; istakli su primjer s utakmice Reala i Seville u Kupu kralja kada je James gurnuo rukama svoga suigrača Luku Modrića, a sudac je dosudio jedanaesterac za Reala, ili kada su Realu priznavati pogoci iz zaleđa, ili kada su suparnicima poništavani regularni pogoci.

El Mundo Deportivo: Barca je trebala biti 18 bodova ispred Reala

No, kažu Katalonci, uredno se oglase kada treba podržati Real, posebice u rubnim situacijama koje se mogu tumačiti na više načina.
El Mundo Deportivo potrudio se ponovno pobrojati sve pogreške u korist Reala i na štetu Barcelone kroz cijelu sezone. Izračunao je da je Real trebao imati 13 bodova manje, dok je Barcelona trebala imati šest bodova više da su suci donosili ispravne odluke. To znači da je Barcelona trebala imati 60 bodova, a Real 42 i utakmicu manje. 

Katalonski mediji napominju da su u fokusu samo teški sudački previdi u korist Reala, dok je broj manjih pogrešaka praktički teško i nabrojati, što je po Kataloncima samo dokaz sudačke tendencioznosti u korist Reala i namjere sudačke organizacije da pomogne Madriđanima da konačno osvoje naslov prvaka Španjolske. Na hrvatskim forumima mogu se pročitati zaključci gnjevnih Barcinih navijača da tolikog natezanja za jednu momčad nema čak ni u Hrvatskoj.

Realovi navijači i madridski mediji, naravno, ne dijele mišljenje Katalonaca. No, simptomatično je da nijedan madridski mediji nije odgovorio Kataloncima sa svojom analizom suđenja i pogreškama sudaca kroz cijelu sezonu na obje strane kako bismo ih mogli usporediti i donijeti objektivan zaključak.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider