Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako se poklopilo...

Pomor nogometa u gradu nogometa: Stuttgart na putu prema dolje

Klubovi u kojima su igrale brojne svjetske klase imali su sezonu iz noćne more.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šest pobjeda, pet neriješenih rezultata i 10 poraza - učinak je to kojeg je ostvario Jürgen Kramny otkako je 24. studenog preuzeo klupu Stuttgarta nakon smjene Michaela Zornigera. Nedovoljno za ostanak u Bundesligi.

Stuttgart je nakon 41 godine ispao porazom kod Wolfsburga, a to je, s obzirom na druge rezultate u zadnjem kolu, mogao izbjeći jedino da je pobijedio sa sedam golova razlike.

Na koncu su sezonu završili sa šest poraza, a to ne može biti dovoljno za ostanak u društvu najboljih ukoliko prethodno nije skupljena lijepa zaliha bodova.

Peterostruki prvaci Njemačke (1950., 1952., 1984., 1992., 2007.) i trostruki osvajači Kupa (1954., 1958., 1997.) čak su dvaput igrali u finalu europskih natjecanja, ali ih je 1989. na korak od osvajanja Kupa Uefa zaustavio Napoli predvođen Diegom Maradonom dok su 1998. u Kupu pobjednika kupova izgubili od Chelseaja golom Gianfranca Zole.

10. obljetnicu velike titule dočekat će u drugoj ligi

Prije devet godina Švabe, kako glasi nadimak Stuttgarta, na najbolji mogući način su iskoristile najlošiju sezonu Bayerna u zadnja dva desetljeća i osvojile naslov prvaka. Te 2006./2007. trener im je bio Armin Veh, napadački tandem Gomez - Cacau u titulu je ugradio ukupno 27 golova, a bili su tu i što bivši što sadašnji njemački reprezentativci Markus Babbel, Timo Hildebrand, Sami Khedira...

U svojoj državi Stuttgart je jedan od eminentnijih klubova, ali sad se barem jednu sezonu neće natjecati s najboljima što je izazvalo pomiješani osjećaj bijesa i razočaranosti kod navijača.

A da raspoloženje u gradu bude 'potpuno' pobrinuli su se Stuttgarter Kickers i Stuttgart II.

Klinsmann i Prosinečki - velike face malog kluba

Za drugu momčad Stuttgarta to je donekle očekivano jer sve ono što je imalo vrijedilo priključeno je prvom sastavu što je rezultiralo velikim padom forme u posljednja dva mjeseca i osvojenim jednim od moguća 24 boda u posljednjih osam kola.

Što se tiče Stuttgarter Kickersa, oni su ispali na neobičan način. Dovoljan im je bio i neriješen rezultat na domaćem terenu protiv Chemnitzera, lišenog svih briga. Igrali su na remi i upravo im se to osvetilo - u 88. minuti su primili gol i izgubili 0:1.

Klub u kojem je svoje prve korake napravio Robert Prosinečki, a čiji je dres svojedobno nosio i velikan njemačkog nogometa Jürgen Klinsmann, tako će iduće sezone igrati u četvrtoj ligi, u regiji Jugo-zapad.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider