Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki ljubitelj nogometa

NBA zvijezda kupila poznati španjolski klub

Steve Nash je bio jedan od najboljih playmakera svih vremena, a sada je ušao u nogometni biznis.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivša zvijezda NBA lige Steve Nash (41) i vlasnik Phoenix Sunsa Robert Sarver (55) postali su novi vlasnici španjolskog nogometnog drugoligaša Real Mallorce.

Uz Nasha i Sarvera iza tvrtke Liga ACQ Legacy Partners koja je kupila većinski paket dionica, nalazi se i dopredsjednik Sunsa Andy Kohlberg. Službeni podaci o cijeloj transakciji nisu obznanjeni, no španjolski mediji nagađaju kako je Mallorca prodana za 22 milijuna dolara.

Nagađa se kako bi se u cijeli projekt uskoro mogao uključiti i bivši engleski reprezentativac i član Liverpoola i Real Madrida Steve McManaman, koji je veliki Nashov prijatelj.

Real Mallorca se trenutačno nalazi u 'Segundi', drugom razredu španjolskog nogometa nakon što je 2013. ispala iz Primere poslije 16 uzastopnih sezona u 'elitnom društvu'.

Sarver i Nash posjeduju i većinski paket dionica kanadskog nogometnog kluba Vancouver Whitecaps koji se natječe u MLS-u. Sarver je u siječnju prošle godine pokušao kupiti i dionice posrnulog škotskog velikana Rangersa no njegova ponuda je odbijena.

Steve Nash je bio jedan od najboljih playmakera svih vremena. Kanađanin je dva puta bio najkorisniji igrač NBA lige, ali nikada nije došao u priliku boriti se za naslov prvaka. Treći je najbolji dodavač svih vremena, iza Johna Stocktona i Jasona Kidda, sa 10.335 asistencija, te najprecizniji izvođač slobodnih bacanja (90,4 %). Igrao je za LA Lakerse, Dallas i Phoenix.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider