Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na semaforu 'Gosti'

Steaua izgubila ime, grb i boju dresa!

Da u Rumunjskom nogometu nikad nije dosadno potvrđuje i dosad nezabilježen slučaj napopularnijeg kluba u zemlji i bivšeg europskog prvaka, koja je zbog izgubljene sudske parnice, prvenstvenu utakmicu u Iašiju morala odigrati bez korištenja svojeg slavnog imena, grba i tradicionalnih dresova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, rumunjski Vrhovni sud potvrdio je presudu nižeg suda prema kojoj je ministartsvo obrane dobilo tužbu protiv Steaue zbog nedopuštenog korištenja imena kluba.

Steaua je osnovana 1947. godine kao armijski klub, a nakon privatizacije 2004. ministarstvo obrane je zabranilo korištenje imena klubu kojeg su tada vodili vlasnik Gigi Becali i menadžer Mihai Stoica, koji su obojica u međuvremenu završili u zatvoru.

Nogometaši Steaue su zato u utakmici protiv Iašija, koju su dobili s 1:0 pogotkom u sudačkoj nadoknadi, istrčali u žutom, a ne svima poznatom crveno-plavom dresu, bez grba, a na semaforu je umjesto Steaua pisalo samo 'Gosti'.

I neki mediji su izbjegavali pisanje imena Steaua, a navodno je vodstvo kluba na pragu dogovora s ministrom obrane kako bi se cijela situacija riješila i slavnom klubu vratilo ime.

Steaua je vodeća momčad lige s deset bodova prednosti ispred Cluja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider