Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gori samo Andora i Gibraltar

Srbi u nevjerici: 'Zar nam je UEFA oduzela još bodova?'

Srbija je nikad gora u kvalifikacijama za neko veliko natjecanje, a ulje na vatru dolila je i UEFA.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugal je u nedjelju navečer slavio protiv Srbije s 2:1 i tako ostavio naše istočne susjede na jednom jedinom bodu nakon polovice odigranih kvalifikacija. U slučaju Srbije se čak ni ne može reći 'odigranih' jer utakmica protiv Albanije u Beogradu nije ni odigrana.

Evo kako stoje stvari za Euro: Od 'sigurnih' putnika do totalne gužve

Nezadrživo prema Euru: Vatreni na pobjedničkom kursu

Čini se kako će ih ta utakmica, prekinuta zbog opasne albanske provokacije dronom i kasnijih nedopustivih ulazaka huligana u teren i fizičkog napada na nogometaše gostiju, koštati odlaska na Euro na kojem će po prvi put u povijesti ići čak 24 reprezentacije.

Nakon četiri kola Srbija ima tek jedan jedini bod izboren u Armeniji uz poraze od Danske na svom terenu i sad Portugala u gostima. Neodigran susret protiv Albanije registriran je 3:0 za Srbiju jer se gosti nisu htjeli vratiti na teren, ali su domaćinu i odmah oduzeta ta tri boda.

Kao da se i UEFA sprda sa Srbijom

No, sinoć je na službenoj stranici UEFA-e osvanula tablica skupine I na kojoj je Srbija zadnja s -2 boda. Ispod tablice pisalo je kako im je oduzeto čak šest bodova, a tamošnji su mediji logično odmah digli uzbunu. Srećom za naše susjede, to nije bila odluka UEFA-e za koju nitko nije znao već veliki gaf administratora stranice koji je u međuvremenu ispravljen.

Tako Srbi ipak imaju jedan bod, ali to je čak šest manje od trećeplasirane Albanije i drugoplasirane Danske koje obje dočekuju Srbiju u nastavku borbe za prva mjesta koja vode izravno i treće koje vodi u play-off.

Ono što je najgore za navijače u Srbiji, samo Andora i Gibraltar imaju manje bodova u cijelim kvalifikacijama, a za reprezentaciju igraju zvijezde Premier lige poput Ivanovića i Matića (Chelsea), Markovića (Liverpool), Tadića (Southampton), Kolarova (Man City)...

San o Euru na kojeg će ići skoro polovica europskih reprezentacija ipak još nije završen, no put u čudo bit će težak. Prvo gostovanje kod Danske, pa Armenija kući, a onda još teže gostovanje u Albaniji. Za kraj kvalifikacija ostao je Cristiano Ronaldo i društvo iz Portugala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider