Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Epilog derbija

Policija podnijela optužni prijedlog protiv Hajduka i redara

Splitska policija je dovršila kriminalističko istraživanje i podnijela je optužne prijedloge protiv redara, voditelja javnog okupljanja i Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Nakon subotnjih incidenata na Poljudu na utakmici Hajduka i Rijeke te uhićenja navijača koji su uslijedili, danas je splitska policija, koja je dovršila kriminalističko istraživanje, podnijela optužni prijedlog protiv Hajduka, redara na utakmici te voditelja javnog okupljanja.

„Za pet osoba je utvrđena sumnja u počinjenje prekršaja iz članak 10. zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima. Za jednu osobu je utvrđena sumnja u kršenje čl. 21 Zakona o javnom okupljanju. Nadalje, za pravnu osobu i odgovornu osobu u pravnoj osobi utvrđena je sumnja u kršenje čl. 5. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima,“ rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

 Optužni prijedlozi biti će podneseni Prekršajnom sudu u Splitu, a kriminalističko istraživanje se i dalje nastavlja. Hajduk već sutra gostuje kod Lokomotive, a s obzirom na najave o dolasku velikog broja navijača Torcide, a će utakmica biti pod posebnom pozornošću.

Podsjetimo, na utakmici Hajduka i Rijeke u teren je uletio maskirani huligan, a redarske službe i policije nije bilo u blizini. Srećom, on se, iako je u ruci imao alat za uzimanje bengalki, odlučio na neku vrstu prodike i na kraju se mirno predao policiji, kojoj je trebalo oko dvije minute za reakciju.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider