Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Putin upozorio

Rusija potrošila milijarde dolara i opet ima problema: Evo gdje je najveći!

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da su u cjelini svi radovi na stadionima za SP 2018. i infrastrukturi zadovoljavajući, no i da postoje mnogi problemi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nemamo vremena za opuštanje jer stadioni i infrastruktura tada neće biti gotovi na vrijeme, kazao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku s brojnim domaćim dužnosnicima u svezi priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo kojem je Rusija domaćin sljedeće godine.

Putin je ustvrdio da su u cjelini svi radovi na stadionima i infrastrukturi zadovoljajući, no i da postoje mnogi problemi. Kao najveći trenutni problem izdiže se kašnjenje radova na stadionu u gradu Samari, jednom od ukupno 12 borilišta u 11 gradova u kojima će se održati Svjetsko prvenstvo.

Stadion Kosmos u Samari, kapaciteta 45.000 mjesta, radi se izvan grada na području gdje nije postojala nikakva infrastruktura, a u projekt stadiona ušle su i dodatni sadržaji poput trgovačkog centra što je poskupilo troškove i probilo zadane rokove.

"Postoje kašnjenja u izgradnji, koja zasad nisu zabrinjavajuća, ali je vrijeme za upozorenja. Čeka nas završni dio posla koji je ujedno i najteži", kazao je Putin na sastanku s šefovima organizacijskog odbora, guvernerima i gradonačelnicima gradova-domaćina i drugim dužnosnicima zaduženim za projekt SP 2018.

Putin se pritom pohvalio da je Rusija olakšala dobivanje viza za inozemne navijače i već potrošila milijarde dolara na izgradnju stadiona, hotela, prometnica i drugih infrastrukturnih projekata.

SP u Rusiji počinje 14. lipnja, a završava finalom na moskovskom Ljužnikiju 15. srpnja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider