Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na potezu Pavličić Bekić

Soudani će ipak biti kažnjen? Iz srca Istre stigla prijava!

Nakon što Dinamovom napadaču sudac Tihomir Pejin nije dao ni žuti ni crveni karton, pravda će, čini se, ipak biti zadovoljena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji igrač Dinama El Arabi Hillel Soudani prijavljen je u Pazinu i sada je na potezu disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić koji će donijeti odluku o kazni za Alžirca.

Podsjetimo, Soudani je u 18. minuti utakmice Lokomotiva - Dinamo udario kapetana suparničkog sastava Luku Capana. Napadaču Dinama nije se svidjelo što ga je Capan prethodno srušio s leđa pa je potpuno izgubio živce i udario ga u koljeno.

Sudac Tihomir Pejin bio je u neposrednoj blizini tog događaja i nije Soudaniju pokazao ono što je morao - crveni karton. Da mu je Pejin dao i žuti, Alžircu bi to bio treći i ne bi mogao igrati u subotnjem (15:00) derbiju protiv Hajduka na Maksimiru. Pejin je Soudaniju umjesto kartona pokazao tek na znak RESPECT na rukavu svog sudačkog dresa.

Ta "sankcija" značila je da je Soudani mogao mirno nastaviti s igrom, kao i da može biti na dispoziciji treneru Ivajlu Petevu za derbi s Hajdukom u kojem Modri nemaju pravo na kiks.

Međutim, pravilnik je takav da prijavu protiv Soudanija može podnijeti bilo koji član nogometne organizacije, a prijava je i podnesena, i to u - Pazinu. Kako javlja Dalmatinski portal, prijavu je podnio Goran Kvalić - nogometaš koji je ujedno i član uprave NK Plomin.

O prijavi će se očitovati disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić Bekić koji, već tradicionalno, srijedom donosi odluke o kaznama igračima i klubovima za prethodno prvenstveno kolo.

Ne tako daleka povijest HNL-a pamti slučajeve kad su igrači kažnjavani naknadno, na temelju TV-snimke. Pavličićev prethodnik na ovoj funkciji Krešimir Vlajčević, inače čovjek koji je posuđivao novac od Dinama dok je obnašao dužnost disciplinskog suca, kaznio je 2010. godine Hajdukova veznjaka Anasa Sharbinija s dvije utakmice neigranja i 8.000 kuna nakon što je za udaranje igrača Varaždina Marija Sačera dobio žuti karton od suca Ante Vučemilovića Šimunovića.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider