Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pravda je pobijedila

Soudani kažnjen i ne igra protiv Hajduka, Dinamo najavio žalbu!

Modri će u velikom derbiju dočekati Splićane bez svog najboljeg igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić Bekić kaznio je El Arabija Hillela Soudanija s jednom utakmicom neigranja i 3000 kuna zbog udaranja igrača Lokomotive Luke Capana.

Žalba, koju su iz Dinama najavili, ne odgađa izvršenje, pa će tako Alžirac propustiti subotnji veliki derbi s Hajdukom na Maksimiru.

Podsjećamo, Soudani je bez lopte udario kapetana Lokomotive i za taj ružni potez zaslužio je izravan crveni karton, ali mu sudac Tihomir Pejin nije dodijelio ni crveni ni žuti. Da je Pejin pokazao mu samo žuti, napadaču Dinama bi to bio treći te ne bi imao pravo nastupa protiv Hajduka.

Umjesto kartona, jedina Pejinova "sankcija" za Soudanija bilo je pokazivanje na natpis RESPECT koji suci nose na svojim dresovima.

Tako se Soudani izvukao, ali samo privremeno jer postojao je još jedan način kako da bude kažnjen. Pravila kažu kako ga može prijaviti bilo koji član nogometne organizacije što uključuje sve dužnosnike i igrače u svim ligama. Na prijavu se odlučio Goran Kvalić, igrač i član uprave istarskog NK Plomin, a poslije Kvalićeve reakcije, disciplinski sudac Pavličić Bekić morao je uzeti cijeli slučaj u razmatranje i donijeti kaznu za Alžirca.

Dinamo, koji vodi veliku bitku s Rijekom za naslov prvaka, dočekat će Hajduk u subotu s početkom u 15:00 s imperativom pobjede jer Riječani im bježe četiri boda i svaki kiks Modrih do kraja prvenstva mogao bi značiti kraj nadanja o osvajanju titule.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider