Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I velika novčana kazna

Šok za Manchester City: UEFA ih na dvije godine izbacila iz Lige prvaka!

Iz Nyona je stigla vijest o brutalnoj kazni za aktualne prvake Engleske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City je izbačen iz svih europskih natjecanja u iduće dvije sezone, objavila je ovog petka UEFA.

Razlog su ozbiljna kršenja UEFA-inih regulacija vezanih uz licenciranje i financijski fair-play.

Osim dvogodišnje zabrane nastupanja u svim natjecanjima pod okriljem UEFA-e, City je dobio i astronomsku novčanu kaznu u iznosu od 30 milijuna eura.

City: Razočarani smo, ali nimalo iznenađeni

Engleski klub ima mogućnost žalbe na ovu odluku i već je najavio da će se žaliti Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei.

"Manchester City je razočaran, ali nimalo iznenađen današnjim najavama Savjetodavnog vijeća UEFA-e. Klub je oduvijek ukazivao na krajnju potrebu traženja neovisnog tijela i procesa kako bi nepristrano i sveobuhvatno razmotrilo nepobitne dokaze. U prosincu 2018. glavni istražitelj UEFA-e javno je prognozirao ishod i sankciju koju je namjeravao dostaviti Manchester Cityju, prije nego li je ikakva istraga uopće započela. Malo je bilo sumnje u rezultat koji će on donijeti. Mi smo se žalili CAS-u, ali ovo je slučaj kojeg je pokrenula UEFA, procesuirala UEFA i presudila UEFA. Baš zato ćemo od Sportskog arbitražnog suda tražiti nepristranu presudu najkraćem mogućem roku", poručuju iz Cityja.

UEFA: Precjenjivali su svoje sponzorske prihode na računima

A što na sve kaže UEFA?

I oni su se oglasili, detaljno obrazloživši razloge za ovakvu odluku.

"Sudsko vijeće Klupskog tijela za financijsku kontrolu (CFCB), nakon razmotrenih svih dokaza, ustanovilo je kako je nogometni klub Manchester City počinio ozbiljno povrede pravila UEFA-inog licenciranja i financijskog fair-playja precjenjujući svoje sponzorske prihode na svojim računima i u informacijama koje su ustupljene u razdoblju od 2012. do 2016. godine. Sudsko vijeće je također utvrdilo da klub, kršeći propise, nije surađivao u istrazi ovog slučaja. Na odluku Savjetodavnog vijeća podnosi se žalba Sportskom arbitražnom sucu. Ako nogometni klub Manchester City iskoristi to pravo, cjelokupna obrazložena odluka Sudskog vijeća neće biti objavljena prije nego što CAS objavio konačnu presudu", stoji u službenoj izjavi UEFA-e.

Ukoliko CAS potvrdi odluku UEFA-e, ona se neće odnositi na aktualnu sezonu u kojoj je Manchester City igrao u grupi s Atalantom, Šahtarom i zagrebačkim Dinamom i kao prvi prošao u osminu finala gdje ga uskoro očekuju dva okršaja s Real Madridom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider