Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro ga pamte

Dinamo i službeno potvrdio: Nenad Bjelica novi trener Modrih!

Nije dugo trajala potraga za Dinama za novim šefom stručnog stožera nakon što je s klupe "odletio" Nikola Jurčević.

Novi trener Dinama je Nenad Bjelica, 46-godišnji Osječanin koji sjeda na klupu Modrih s koje je poslije poraza od Rudeša "odletio" Nikola Jurčević. Iz Maksimirske 128 stigla je i službena potvrda te je za srijedu u 12:00 zakazano predstavljanje Bjelice na press-konferenciji.

Bjelica će odraditi dvije preostale obveze Dinama do kraja natjecateljske sezone (dvoboj s Interom na Maksimiru u zadnjem kolu HNL-a i finale Kupa s Hajdukom u Vinkovcima 23. svibnja), a onda i povesti momčad na ljetne pripreme i u novu sezonu. To ne bi trebalo biti sporno iako u Dinamu ništa nije sigurno.

Po završetku lijepe igračke karijere (Osijek, Albacete, Betis, Kaiserslautern...), Bjelica je trenersku započeo u austrijskom Karntenu.

Dinamo ga je itekako dobro upamtio u ljeto 2013. godine jer ih je u ljeto 2013., kao trener Austrije Beč, eliminirao na posljednjoj prepreci za ulazak u Ligu prvaka.

Posljednji angažman Bjelica je imao u poljskom Lechu gdje je nedavno dobio otkaz čime mu se otvorio put za dolazak u Dinamo.

Kao igrač Bjelica je najveći trag ostavio u matičnom Osijeku kojem je bio najbolji igrač one legendarne jeseni 2000. kada su Osječani bili najbolji u HNL-u, a u Europi su ostavili najveći trag u povijesti kluba eliminiravši Brondby i Rapid Beč pa onda ispavši od Slavije Prag.

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju zaigrao je devet puta, uključujući i nastup na Euru u Portugalu 2004. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider