Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uspješni pregovori

Službeno: Nikola Vlašić napustio Everton i potpisao petogodišnji ugovor

Mladi hrvatski reprezentativac više nije član Evertona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

CSKA Moskva potvrdio je kako je od Evertona otkupio Nikolu Vlašića, koji je s njima potpisao petogodišnji ugovor. Službeno će Vlašić postati igrač CSKA 1. srpnja kada započinje ljetni prijelazni rok za ruske klubove.

Rusi nisu objavili koliko su odštetu morali platiti Englezima, znamo tek da su engleski mediji proteklih dana spominjali kako se iznos kreće oko 15 milijuna eura.

Vlašić je prošlog ljeta iz Evertona stigao u CSKA Moskvu u potrazi za pravom minutažom koju u svojoj prvoj (i jedinoj) sezoni na Goodison Parku nije imao.

Trener Viktor Gončarenko inzistirao je na njegovu dolasku, pronašao mu je pravu poziciju i Nikola je pokazao svu raskoš svog talenta. Zabio je ukupno osam golova i upisao sedam asistencija, a posebno se istaknuo u Ligi prvaka, gdje je doživio vrhunac dosadašnje karijere srušivši svojim pogotkom Real Madrid.

U nadolazećoj sezoni Vlašić neće imati priliku igrati u Ligi prvaka zato što je CSKA u ruskom prvenstvu završio na četvrtom mjestu i morat će se zadovoljiti s nastupanjem u Europskoj ligi. Dobra je za njih to što je Kup osvojio Lokomotiv Moskva, koji je u prvenstvu završio na drugom mjestu i plasirao se u Ligu prvaka pa zbog toga CSKA kao četvrtoplasirani neće morati u kvalifikacije Europske lige, već je izravno u grupnoj fazi.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider