Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Da je to ušlo...

Sjećate li se ovog? Trenutak koji je preokrenuo cijelu Liverpoolovu sezonu

Redsi su poslije superuzbudljivog tijeka događaja po šesti put pokorili Europu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je osvojio Ligu prvaka, u finalu odigranom u Madridu je s 2:0 pobijedio Tottenham i tako se po šesti put popeo na krov Europe.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf Redsa bio je vratar Alisson Becker koji je sa čak osam obrana sačuvao svoju mrežu. Sve što su igrači Tottenhama uputili u okvir gola brazilski reprezentativac je pohvatao, na način da je ili ulovio loptu ili bi ju odbio u korner kao kod onog slobodnjaka Christana Eriksena u završnici utakmice.

Premda je UEFA za igrača utakmice proglasila Virgila van Dijka, Alisson je bio čovjek koji je svojim intervencijama ulijevao sigurnost čitavoj momčadi Liverpoola. To je na konferenciji za medije apostrofirao i Jurgen Klopp.

gol expired Klopp komentirao u svom stilu: "Jeste li ikad vidjeli ovakvu borbu bez benzina u spremniku?" divider

Brazilac je tako dao silan doprinos Liverpoolovom osvajanju Lige prvaka. Nije to zaključak na temelju njegova izdanja u finalu već i onog što se dogodilo ranije ove sezone, još tamo u prosincu.

Ako ste zaboravili, Liverpool je bio jako blizu toga da ispadne već u skupini i uopće se ne plasira u nokaut fazu.

Liverpool je visio o tankoj niti

Bili su smješteni su skupinu C, skupa s PSG-om, Napolijem i Crvenom zvezdom. Nakon što su u četvrtom i petom kolu doživjeli poraze na gostovanjima u Beogradu i Parizu uoči posljednjeg kola doveli su se u situaciju da su imali imperativ pobjede protiv Napolija na svom Anfieldu. Dovoljan im je bio i rezultat od 1:0, identičan onaj kojim ih je Napoli porazio u Italiji, zato jer bi u tom slučaju bili ispred Napolitanaca na temelju većeg broja postignutih golova.

Mohamed Salah je u 34. minuti zabio za vodstvo Liverpoola što je značilo da Napoli mora zabiti pogodak kako bi se plasirao u osminu finala. Talijanskom sastavu je malo toga polazilo za nogom, ali u drugoj minuti sudačke nadoknade se ukazala prilika: poslije jednog ubačaja s desne strane Arkadiusz Milik je izmakao pažnji obrane Liverpoola, primirio loptu i opalio, ali mu je Alisson ušao u šut i obranio.

Bio je to trenutak koji je u potpunosti okrenuo naglavačke Liverpoolovu sezonu u Ligi prvaka. Iščupali su se iz neugodne pozicije u kojoj su se našli s tri poraza u prvih pet kola grupne faze i uspjeli izboriti osminu finala što je predstavljalo veliku dozu samopouzdanja. Uskoro su, kako tehničko-taktičku tako i mentalnu snagu Liverpoola, na svojoj koži osjetili Bayern, Porto i Barcelona te naposljetku i Tottenham.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider