Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vizionarski potez

Senzacija Svjetskog prvenstva na meti velikana: U svom klubu više nema što tražiti

Na mala vrata je stigao u Rusiju prije pola godine, a ovog će siječnja biti jedan od najtraženijih igrača.

Na francuskom putu do osvajanja naslova svjetskih prvaka u Rusiji jedno od najugodnijih iznenađenja bio je Benjamin Pavard.

Izbornik Didier Deschamps imao je na raspolaganju pregršt svjetskih zvijezda poput Antoinea Griezmannea, Kyliana Mbappea ili Paula Pogbe, ali iznimno važan kotačić u cijeloj priči bio je 22-godišnji Pavard.

Varane i Umtiti ga "potjerali" na beka

Mladić koji je po vokaciji stoper nije dolazio u obzir za svoju prirodnu poziciju jer su tamo zacementirani udarni tandem činili Raphael Varane i Samuel Umtiti. Međutim, Deschamps je pronašao mjesta za Pavarda, odlučio je baš njega, već od prve utakmice, postaviti na Francuzima kritičnu poziciju desnog beka. I pogodio.

Pavard je nastupio u šest od sedam francuskih dvoboja kao starter (nije igrao samo protiv Danske u posljednjem kolu skupine C), igrao je odlično, a uspio je postići i jedan pogodak, onaj Argentincima u dvoboju osmine finala koji je kasnije proglašen najboljim zgoditkom Svjetskog prvenstva.

I tu sad dolazimo do najčudnije situacije. Nakon tako sjajnih igara i osvajanja Svjetskog prvenstva Pavardu se nije dogodio transfer već je ostao u svom klubu - Stuttgartu.

Fantastičan posao Stuttgarta

Kad je taj njemački velikan 2016. ispao iz Bundeslige, isto to ljeto su uložili dosta novca u pojačanja želeći se odmah vratiti u najviši rang. Između ostalog, pet milijuna eura su platili Lilleu za Pavarda, što se pokazalo kao fantastičan potez, jer odštetna klauzula koja stoji u ugovoru iznosi 35 milijuna eura, a klubova koji su to spremni platiti odmah je nekoliko.

Specijalizirani portal za transfere, talijanski Calcio Mercato, donosi kako Pavarda u svoje redove žele dovesti Liverpool, Tottenham, Napoli i Bayern.

Ukoliko se u posljednji trenutak ne ubaci netko drugi, francuski reprezentativac, koji će u ožujku proslaviti 23. rođendan, prijeći će u jedan od ta četiri navedena kluba.

Svojom kvalitetom već odavno je prerastao Stuttgart, a i teško je očekivati da će se igrač iz udarne postave svjetskih prvaka još dugo zadržati u klubu koji se grčevito bori za ostanak u Bundesligi. Pavardov odlazak iz redova Švaba već ove zime je gotovo pa sigurna oklada.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider