Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzeli im šest bodova

Rudeš nokautirao Hajduk i praktički osigurao ostanak u HNL-u: Igrači Alavesa junaci!

33. kolo Hrvatski Telekom Prve lige zaključeno je dvobojem na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu...

U posljednjoj utakmici 33. kola HNL-a Rudeš je s 2:1 pobijedio Hajduk i napravio ogroman korak prema ostanku među prvoligašima. Vrlo lako moguće da će im i sadašnja 33 boda biti dovoljna za željeno osmo mjesto, a kako bi bili i matematički sigurni neovisno o rezultatima konkurenata Cibalije i Istre, treba im još jedna pobjeda u preostala tri kola.

Što se Splićana tiče, oni su propustili priliku s eventualnom pobjedom u ovom dvoboju preskočiti Rijeku na drugom mjestu, a fokus im u završnici sezone i dalje ostaje na finalu Kupa koje će s Dinamom igrati u Vinkovcima 23. svibnja.

Rudeš je poveo u 14. minuti. Nakon jedne izgubljene lopte na sredini terena Karlo Kamenar je vidio veliku rupu koja je nastala u obrani Hajduka i pronašao Andersona Emanuela, a ovaj bio brži na lopti od istrčalog vratara Karla Letice i poentirao za vodstvo domaćih.

Poslije tog pogotka dugo je Hajduku pokušavao izjednačiti, ubacio je trener Željko Kopić i Huga Almeidu i Franka Kovačevića s klupe, ali na poravnanje se čekalo sve do 78. minuti. Tada je Andre Fomitschow ubacio iz slobodnog udarca na peterac gdje domaći vratar Čondrić loše reagira (krivo je procijenio let lopte), a Hamza Barry glavom pogađa.

Krenuo je Hajduk tada po potpuni preokret, ali umjesto toga primili su pogodak. Korner je izveo Rudeš, u velikoj gužvi lopta se odbila do stopera Einara Galilee koji ju šalje u mrežu. Zanimljivo, i Galilea i strijelac prvog pogotka za Rudeš igrači su Alavesa na posudbi u ovom klubu iz zapadnog dijela Zagreba.

Tako je Rudeš po drugi put ove sezone uzeo mjeru Hajduku. Podsjećamo, na Poljudu je završilo 2:3 za Rudeš nakon što je Hajduk vodio 2:0 na poluvremenu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider