Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Berba trofeja počinje

Ronaldov prvi veliki intervju od megatransfera: Otkrio zašto je izabrao Juventus

Portugalski as ovog ljeta je nakon devet godina napustio Real Madrid.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo se s Juventusom priprema za nove izazove koji ga čekaju nakon što je poslije devet godina napustio Real Madrid i stigao na Apenine.

Priliku za prvi trofej imat će idući tjedan i to u Saudijskoj Arabiji gdje će se, u tamošnjem glavnom gradu Riyadhu, igrati ovogodišnji Superkup Italije.

Prije nego Juve kao osvajač dvostruke krune odmjeri snage s prošlosezonskim finalistom Kupa Milanom, Ronaldo je u razgovoru za Juventus TV pričao o prvim dojmovima od prelaska iz Madrida u Torino.

"Osjećaj je sjajan, dobro je sve, ljudi, stadion, navijači, svi su odlični prema meni i to mi je drago. Sretan sam", pričao je Ronaldo i odgovorio zašto je, u trenutku kad je odlučio otići iz Reala, izabrao baš Juventus:

"Ovo je sjajan klub, jedan od najvećih na svijetu. Pratio sam ih dok sam bio dijete i nadao se da ću jednog dana moći igrati ovdje. Sad mi se ukazala ta prilika, igrat ću za ovaj fantastični klub. Ne postoji točan trenutak kada sam odlučio doći. U proteklih nekoliko godina smo se susretali s njima i uvijek je bio poseban osjećaj igrati pred njihovim navijačima."

"Ovacije za škarice? Ha, bitan je svaki detalj"

U četvrtfinalu prošlosezonske Lige prvaka Ronaldo je zabio čudesan gol škaricama nakon čega je dobio ovacije cijelog stadiona.

"Nevjerojatno, sjetim se toga svakog dana, to mi se nikad prije nije dogodilo. To se ne zaboravlja. U prvi mah sam bio iznenađen. I prije toga sam simpatizirao Juve, a sad ih volim još i više. Neću reći da je to bila ključna stvar da dođem ovdje, ali znate, svaki detalj igra ulogu", izjavio je Portugalac i obratio se navijačima:

"Moram se zahvaliti svima za enormnu podršku koju dobivam. Moj prioritet je da dam sve od sebe, da budem profesionalan i da pokušam momčad učiniti boljom. To je moj posao, u tome uživam i napravit ću sve da Juve bude što bolji."

Nakon igranja u Premierligi i Primeri, Ronaldo će debitirati u Serie A u 34. godini života.

"Što se mene tiče, sve je isto, premda se radi o novoj pustolovini. Moje metode, moja radna etike i pomaganje momčadi da postigne što više golova ostat će isti. Serie A poznajem, gledao sam pregršt puta utakmice na televiziji i nadam se da ću se brzo adaptirati", poručio je za kraj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider