Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Da ti pamet stane...

Roman Abramovič ne želi smijeniti Contea, a razlog je samo jedan

Devet mjeseci nakon osvajanja naslova prvaka, popucale su sve niti između predsjednika i trenera Chelseaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea u ovom kolu Premierlige ima naoko lagan zadatak - domaću utakmicu s posljednjeplasiranim West Bromwich Albionom.

Bluesi će se u tom dvoboju pokušati vratiti na pobjednički kolosijek nakon što su u zadnja dva kola umnogome kompromitirali rezultatske ambicije za ovu sezonu u koju su ušli kao branitelji naslova prvaka.

Nakon naslova prvaka borba za Ligu prvaka

Na Stamford Bridgeu su doživjeli šamar od Bournemoutha da bi s tri razlike izgubili i na gostovanju kod Watforda. Ne samo da im je Manchester United, s kojim su veći dio sezone vodili borbu za drugo mjesto, pobjegao na šest bodova već će Chelsea, kako stvari stoje, do kraja voditi žestoku borbu za preostala dva mjesta u Ligi prvaka s Liverpoolom i Tottenhamom, a daleko nije ni Arsenal.

Vlasnik kluba Roman Abramovič, koji je u svojoj eri u zapadnom Londonu u nekoliko navrata demonstrirao kako nema previše strpljenja s trenerima, nakon ova dva poraza je, pišu engleski mediji, prekrižio Antonija Contea, ali mu neće dati otkaz.

Razlog je nevjerojatna otpremnina od 26.7 milijuna funti (30.2 milijuna eura) koju bi mu morao isplatiti.

Conte je u Chelsea stigao u ljeto 2016. godine i potpisao trogodišnji ugovor. Budući da je u prvoj sezoni oduševio Abramoviča osvajanjem naslova prvaka, Rus mu je, opijen titulom, ponudio novi, lukrativniji ugovor, s trajanjem do ljeta 2021.

Zbog toga bi, da sad smijeni Contea, morao mu isplatiti sav iznos koji mu pripada tim ugovorom.

Svjestan je toga i Talijan pa šalje poruke kao da je spreman osati u Chelseaju još godinama, iako bi i on najradije otišao odmah.

"Potpuno sam posvećen ovom klubu i ovim igračima. Znam da u nogometu dosta toga ovisi o rezultatima, a naši su trenutno očajni. Zato se moramo maksimalno fokusirati i zaustaviti ovu seriju loših rezultata pobjedom protiv West Bromwicha", poručio je Conte.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider