Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kariusu odzvonilo

Kraljevstvo za vratara: Roma ih odbila, Liverpool naciljao dvije svjetske klase

Na Anfieldu ne očajavaju previše, zasukali su rukave i rade na novim akvizicijama.

Jurgen Klopp je nakon izgubljenog finala Lige prvaka od Real Madrida, u kojem je apsolutni tragičar bio Loris Karius, shvatio da pod hitno mora riješiti vratarsko pitanje i već je krenuo u akciju.

Prvi izbor Liverpoola bio je sjajni brazilski reprezentativac Alisson Becker, ali od njegova prelaska na Anfield neće biti ništa jer Roma uopće ne želi pregovarati o prodaji.

Kad se Klopp pomirio s tom činjenicom, okrenuo se novom rješenju - fenomenalnom Slovencu Janu Oblaku koji godinama briljira među vratnicama Atletico Madrida.

Atletico traži 100 milijuna eura

Oblak je kao 21-godišnjak 2014. godine stigao u Atletico iz Benfice za odštetu od 16 milijuna eura. Kad su u Madridu vidjeli kako se od početka izvrsno uklopio, u veljači 2016. godine su mu ponudili petogodišnji ugovor u kojeg su ugradili i izlaznu klauzulu od 100 milijuna eura.

To je iznos ispod kojeg u Atleticu ne žele ići i kojeg bi Liverpool morao platiti ukoliko želi realizirati transfer slovenskog čuvara mreže.

A čak i Liverpoolu, koji je ove sezone zaradio više od 80 milijuna eura samo od Lige prvaka, taj je iznos prevelik, posebice ako se uzme u obzir da uskoro moraju platiti preostali iznos za transfer Nabyja Keite iz RB Leipziga (dogovoreno još prošlo ljeto), da su prije nekoliko dana iskrcali 45 milijuna eura Monacu za Fabinha i da pregovaraju s Lyonom u vezi njihova najboljeg igrača Nabila Fekira koji sigurno neće biti jeftin.

Chelsea u velikom problemu

Dok čeka hoće li se Atletico eventualno predomisliti i dati im nekakav popust za Oblaka, Klopp je na radar uvrstio Thibauta Courtoisa, tvrdi talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio.

Courtois uskoro ulazi u posljednju godinu ugovora s Chelseajem i ne misli potpisati novi. Odbio je ponudu Bluesa i jasno im dao do znanja kako želi otići.

Sve to, uz činjenicu da je Chelsea po drugi put u tri sezone ostao bez igranja u Ligi prvaka, ruši cijenu Courtoisu pa Klopp računa da bi ga mogao dobiti za manji iznos nego Slovenca.

Tako se Chelsea našao u velikim problemima na vratarskoj poziciji jer uz Courtoisa imaju Wilfreda Caballera i Eduarda Carvalha, bivšeg vratara zagrebačkog Dinama. A njih dvojica ne samo da nisu ni približno Courtoisov rang već i idu prema kraju svojih karijera - Caballero će navršiti 37, a Eduardo 36 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider