Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobar posao s Elezom

Rijeka za smiješan iznos ostala bez jednog od najboljih igrača HNL-a

Aktualni hrvatski prvak će, ukoliko ne dovede prava pojačanja, ući znatno oslabljen u nastavak sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči početka zimskih priprema Rijeka je već ostala bez Marija Gavranovića, a vrlo skoro njeni igrači više neće biti ni Marko Vešović ni Josip Elez.

Vešović je stigao u Varšavu na liječničke preglede nakon kojih bi trebao potpisati za Legiju koju vodi hrvatski trener Romeo Jozak.

Polivalentni Crnogorac (desni bek, desno krilo, lijevi bek) prošle je sezone oduševljavao u dresu Rijeke i bio jedan od najzaslužniji za povijesni naslov prvaka, a premda je već duže vrijeme jedan od najboljih igrača ne samo Rijeke već i u cijelom HNL-u, s Rujevice odlazi za samo 500.000 eura odštete.

Toliko malo će Poljaci uplatiti Rijeci iz razloga što je Vešoviću na ljeto isticao ugovor te je mogao otići i besplatno pa je Rijeka posegnula za onom "daj što daš". Identična je to priča poput one Marija Gavranovića koji je pojačao Dinamo.

Elezov transfer u Bundesligu je pravi posao

I dok se Rijeka pomalo neozbiljno dovela u situaciju da joj ponajbolji igrači uđu u posljednjih šest mjeseci ugovora te joj ruke budu vezane, dobar posao će napraviti s Josipom Elezom.

Ovaj 23-godišnji stoper prelazi u Bundesligu, u Hannover koji će na ime odštete uplatiti tri milijuna eura od čega će Rijeci pripasti 2.500.000.

Elez je prije pet i pol godina kao talentirani izlazni junior iz Hajduka otišao u Lazio za 480 tisuća eura, a rimski velikan u međuvremenu ga je slao na posudbe u talijanski Grosseto, mađarski Honved, danski Aarhus te naposljetku (u ljeto 2016.) Rijeku koja je prošlog ljeta otkupila njegov ugovor za 500 tisuća eura.

Ova prodaja u Hannover definitivno je dobar posao za Rijeku, što se nikako ne može reći za odlaske Vešovića i Gavranovića za "kikiriki".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider