Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi poraz na Rujevici

Dinamo s igračem manje prekinuo čudesan niz Rijeke, junak Fernandes!

U derbiju 5. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Dinama slavili protiv Rijeke s 2-0 (2-0) i pobjegli na četiri boda prednosti na vrhu ljestvice.

Dinamo je uspio doći do pobjede na Rujevici protiv ozljedama i suspenzijama desetkovane Rijeke, koja lošu igru iz prvog dijela susreta i rezultatski zaostatak nije uspjela nadoknaditi u drugom poluvremenu. Junak dvoboja bio je Čileanac Junior Fernandes s dva gola, a zagrebačka momčad je od 59. minute igrala s igračem manje.

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku odličnog Čileanca Juniora Fernandesa, koji je već u 11. minuti iskoristio prvu priliku za gol nakon velike smušenosti Rijekine obrane prilikom kornera gostujuće momčadi. Ostavši potpuno sam ispred Rijekina vratara Fernandes traljavo puca, ali i takav njegov udarac ulazi u mrežu.

U 37. Fernandes je opasno pucao s vrha kaznenog prostora, Sluga obranio, a u 40. minuti sudac Pejin dosudio jedanaesterac nakon igranja rukom Žute, a sigurno realizator bio je Fernandes. Čileanac je okončao svojih sjajnih prvih 45 minuta još jednom akcijom i još jednim opasnim udarcem u 42. minuti, ali je Rijekin vratar uspio obraniti.

Rijeka je nakon vrlo slabog prvog dijela drugo poluvrijeme otvorila velikom šansom Jelića, ali je domaći napadač umjesto mreže pogodio desnu vratnicu. U 59. minuti je Dinamo ostao s igračem manje nakon što je Čeh Jan Lecjaks dobio crveni karton zbog grubog starta. Rijek je potom jurnula riješena da iskoristi brojčanu prednost, no u tome nije uspjela - Slovenac Matija Črnic pogađa gredu u 84. minuti, a u 90. minuti udarac Gorgona odlazi iznad grede.

Dinamo je prvi s 13 bodova, a Rijeka druga s devet bodova.

Pred 8100 gledatelja na stadionu Rujevica sudio je Pejin iz Donjeg Miholjca.

Strijelci: 0-1 Fernandes (11), 0-2 Fernandes (40pen)

Crveni karton: Lecjaks (Din, 59)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider