Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Solidarnost i Azra

Za novi stadion potrošili manje od Hrvata za 'ruglo na kraju grada'!

Još je 96 dana ostalo do početka Europskog prvenstva u nogometu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija igrat će u skupini sa Španjolskom, Italijom i Irskom, a naši navijači imaju na raspolaganju 18 tisuća karata. Posljednja utakmica skupine, ona protiv Španjolske 18. lipnja, igra se u Gdanjsku. Domaćini Eura ugostili su ekipu Nove TV.

>> Maksimir uvršten među šest najbrutalnijih stadiona na svijetu!

Gdanjsk iz vremena „solidarnosti“ živi u Azrinim stihovima i kolektivnoj memoriji. Slavni dani od prije tri desetljeća neodvojiv su dio svjetske povijesti, ali bliska budućnost Gdanjsku je namijenila bitno drugačiju ulogu. Ovaj povijesni grad na sjeveru Poljske bit će domaćin četiri utakmice nogometnog EURA.

Dana 18. lipnja na PGE Arenu izlazi i hrvatska reprezentacija. Impresivno zdanje za 42 tisuće gledatelja, čija je izgradnja stajala 180 milijuna eura, dakle, nešto manje od „maksimirskog rugla na kraju grada“, bit će mjesto jednog od najvećih izazova Bilićeve ere. Meča sa svjetskim i europskim prvakom Španjolskom.

Pavel Adamowicz, gradonačelnik Gdanjska, ističe:
„Jako smo ponosni da nam reprezentacija Hrvatske, zemlje s Jadranskog mora, dolazi na Baltičko more. Sve vas pozivamo u Gdanjsk. Mnogi stanovnici Gdanjska svako ljeto provode u vašoj zemlji i sada mi čekamo vas"

O onome što hrvatske navijače očekuje u Gdanjsku iz prve ruke svjedoči Josip Tadić. Bivši napadač Dinama već šest mjeseci član je Lechie. „Vjerujem da će se dobro zabaviti u Gdanjsku, gdje mogu puno toga vidjeti. Dodatni popratni sadržaji su mnogobrojni, pozivam ih u što većem broju da dođu u Gdanjsk."

Posjetitelje EURA dočekat će preuređena zračna luka „Lech Walesa", sa značajnim povećanjem kapaciteta. Od 15 na 40 slijetanja zrakoplova u sat vremena. Gdanjsk i okolica nude brojne mogućnosti smještaja, ali posebna lipanjska ponuda nudi i spavanje na trajektu.

„Scandinavia" će za vrijeme EURA biti pretvorena u hotel s čak 800 kreveta. U potrazi za noćnim životom mnogi će odlutati do obližnjeg ljetovališta Sopot, a vrhunska zabava ponovno će biti zajamčena u posebnoj fan zoni. Još uvijek u izgradnji, ali od 8. lipnja moći će primiti i do 40 tisuća navijača.

Voditelj fan zone Michal Brandt kaže:
„Pripremamo veliki video zid površine 100 m² na kojem će se moći gledati sve utakmice EURA. Na pozornici će se održavati i koncerti, očekujemo od 40 do 50 izvođača, od čega 4 istinske svjetske zvijezde."

A malo više svjetskih zvijezda Bilićevu vrstu očekuje na travnjaku PGE Arene. Ukoliko ćemo u Gdanjsku slaviti prolaz skupine, nameće i prigodni Azrin stih – Poljska u mom srcu...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider