Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabrana tog stadiona

Veliko upozorenje za Hrvatsku: Ukrajina zbog nacizma pred praznim tribinama!

Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) kaznila je Ukrajinski nogometni savez zbog rasizma i nacističkih ispada navijača te reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači (huligani) te reprezentacije nisu se iskazali tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil, protiv San Marina, koja je odigrana u Ljvivu.

Naime, rasistički su vrijeđali (hukanjem) jednog reprezentativca San Marina, a uz to su izveli i nekoliko nacističkih ispada.

FIFA je tako odlučila kazniti tamošnji savez jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama (premijera u idućim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine), kao što je i zamrznut stadion u Ljvivu gdje se više neće moći održavati reprezentativne utakmice.

Podsjetimo, HNS je već nekoliko puta novčano kažnjen zbog neprimjerenih skandiranja navijača, povezanih s fašističkim režimom iz 2. svjetskog rata. Vidjet ćemo kakvu kaznu sprema FIFA za događaje za vrijeme i nakon utakmice Hrvatska - Island.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider