Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Derbi na Marakani

Štimac traži zamjenu za Strinića: 'Sanjam okršaj sa Srbijom!'

Nešto manje od mjesec dana uoči važnog kvalifikacijskog gostovanja u Srbiji, momčad Igora Štimca očekuje prijateljski ogled s Lihtenštajnom. Cilj je zabiti što više pogodaka i - po Štimčevom običaju - isprobati neke nove igrače.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na prvo ovosezonsko reprezentativno okupljanje jedan dio A selekcije poletio je iz Zagreba, a drugi dio, na čelu s izbornikom, iz Splita.

Lihtenštaj je, kaže Štimac, protivnik po mjeri s obzirom na početak sezone i reprezentativne probleme koje treba rješiti.
"Evidentno je da mi imamo problem realizacije u dosadašnjim utakmicama. Prema tome, utakmica nam ova služi kao trening za ono što nas čeka protiv Srbije i za, ako je moguće, namještanje nišanskih sprava", poručio je Štimac.

U posljednji čas zbog ozljeda otkazali su Perišić i Subašić, dok je Šimunić dobio poštedu. Umjesto njih su, na iznenađenje jednog djela javnosti, pozvani Pivarić, Picak i Maloča.

"Presretan sam, uzbuđen sam. Jako mi je drago da sam tu, ovo mi je kao nagrada za svoj trud", kaže Josip Pivarić, lijevi bočni zagrebačkog Dinama.

Štimac dodaje:
"Moramo nagrađivati one koji to zasluže kroz hrvatsko prvenstvo, a uostalom ovako kad se dogode ozljede, onda ne možemo popunjavat kadar s igračima iz stranih klubova jer to ni pravila ne dozvoljavaju."

Dosadašnjim prvim izborom na poziciji lijevog bočnog, Ivanom Strinićem, izbornik nije prezadovoljan. Nada li se Pivarić nastupu protiv Lihtenštajna, pa čak i Srbije?
"Zašto ne? Treniram, igram, čak štoviše, volio bih igrati, sanjam to", odlučno će Pivarić.
Lihtenštajn je prilika za sve. Tko se pokaže, u rujnu će jurišati na pobjedu na beogradskoj Marakani.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider