Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Super orlovi' se vratili

Nigerija treći put u povijesti postala prvak Afrike!

Nigerijska nogometna reprezentacija po treći je put u povijesti osvojila Afrički kup nacija. U finalu turnira koji je u nedjelju završen u Južnoafričkoj Republici "super orlovi" su pobijedili Burkinu Faso s 1-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji je put Nigerija naslov kontinentalnog prvaka osvojila 1994. godine. Tada je u pobjedničkoj momčadi bio i današnji izbornik Stephen Keshi koji je u nedjelju postao drugi čovjek u povijesti, nakon Egipćanina Mahmouda Al Goharija, koji je došao na afrički tron i kao igrač i kao trener. Burkina Faso je, pak, prvi put u povijesti igrala u finalu, ali nije uspjela ponoviti lanjsku senzaciju Zambije.

Nigerija je u finalu morala igrati bez svoga najboljeg strijelca, ozlijeđenog Emmanuela Emenikea, no na vrijeme se oporavio krilni igrač Chelseaja Victor Moses. Upravo je on u 40. minuti pucao prema golu, a loptu je nakon odbijanca prihvatio Sunday Mba. Sjajno se potom riješio suparničkog braniča i lijevom nogom poslao loptu u suprotni kut Daoude Diakitea.


هدف نيجيريا فى بوركينا فاسو لمبا & تعليق رؤوف خليف by MohamedMarei

Pokazalo se na koncu da je to bio ključni trenutak utakmice koji je donio Nigeriji treći naslov. Više ih imaju samo Egipat (7), Kamerun (4) i Gana (4). (TS)

Afrički kup nacija, finale:

Nigerija - Burkina Faso 1-0 (Mba 40)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider