Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Joe ne smije niti na stadion

FIFA bez milosti: Josip Šimunić kažnjen s 10 utakmica, Mandžo propušta Brazil!

Disciplinski odbor FIFA-e kaznio je Josipa Šimunića sa čak deset utakmica zbog neprimjerenog skandiranja na kvalifikacijskoj utakmici između Hrvatske i Islanda!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon tjedana nepotrebnog odugovlačenja čelnici svjetske nogometne organizacije konačno su obznanili kaznu za Josipa Šimunića

FIFA nije imala milosti prema Šimuniću, koji će morati pauzirati čak deset utakmica zbog neprimjerenog skandiranja s navijačima, nakon utakmice s Islandom 19. studenog u Zagrebu.

FIFA je kaznu obznanila na svojoj službenoj stranici, a hrvatski branič za vrijeme trajanja suspenzije ne smije niti ući u prostor nogometnog stadiona. Također, Šimunić će FIFA-i morati platiti i 30 tisuća švicarskih franaka.

Šimunićeva suspenzija vrijedi od prve utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Ne prođemo li skupinu, Šimunićeva zabrana igranja nastavlja se u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016.

Disciplinski odbor je ustvrdio da je igrač zajedno s publikom uzvikivao hrvatski pozdrav, koji su u Drugom svjetskom ratu koristili pripadnici fašističko ustaškog pokreta. Odbor se složio da je taj pozdrav bio diskriminirajući, te je uvrijedio dignitet skupine ljudi na rasnoj, religioznoj i etničkoj razini.

Slažete li se s kaznom Šimuniću?

Ukupno glasova:

U FIFA-i dodaju da su obvezni boriti se protiv bilo kakvog oblika diskriminacije u nogometu i blisko surađivati s nogometnim savezima diljem svijeta kako bi educirali o jednakosti i poštovanju. Hrvatski nogometni savez ima pravo žalbe na ovu odluku.

Ipak, gotovo je sigurno da ova vijest za 35-godišnjeg Šimunića znači rastanak od reprezentativnog dresa, u kojem je debitirao 2001. godine i dosad skupio čak 105 nastupa.

Mandžo propušta samo otvaranje s Brazilom!

Nakon loše vijesti, stigla je i jedna dobra. FIFA je obznanila kako je Mario Mandžukić dobio minimalnu kaznu od jedne utakmice suspenzije zbog crvenog kartona na uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Islanda.

Najbolji hrvatski napadač tako će propustiti samo otvaranje Svjetskog prvenstva s domaćim Brazilom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider