Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li ipak u pravu?

Englezi u nevjerici: Legenda ManUtd-a 'popljuvala' reprezentaciju

Bivši branič Manchester Uniteda i engleske nogometne reprezentacije Gary Nevill smatra kako nacionalna momčad u narednim godinama nema šanse za osvajanje naslova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon igračkog umirovljenja nekadašnji kapetan 'Crvenih vragova' koji je 85 puta nosio dres engleske reprezentacije pokušao je objasniti javnosti zašto je tako veliki jaz između očekivanja navijača i rezultata Gordog Albiona.

''Igranje za nacionalnu momčad bi trebalo značiti nešto uzvišeno i posebno, međutim u našem slučaju to nije tako. Gotovo da žalim igrače koji su sada unutar reprezentacije, jer su očekivanja navijača u potpunom neskladu s realnim mogućnostima nacionalne momčadi. Mi njegujemo posebnu nogometnu kulturu dinamične i duel igre i ne proizvodimo dovoljan broj igrača koji posjeduju ostale kvalitete i zato po meni nemamo nikakve šanse za značajniji uspjeh na završnim turnirima, europskim ili svjetskim prvenstvima'', smatra Gary Neville.

Također je podsjetio na javne prozivke igrača koji su ocjenjeni kao glavni krivci za neuspjehe na velikim natjecanjima, a niti njega nisu vezale lijepe uspomene za nastupe pred vlastitim navijačima na Wembleyu.

''Ono što su mediji učinili mom dobrom prijatelju Davidu Beckhamu nakon Svjetskog prvenstva 1998., te mom bratu Philu nakon Eura 2000. godine je sramotno, a posebno su me pogodile uvrede na Wembleyu koje sam uredno primao od navijača dok sam davao svoj maksimum za nacionalnu momčad. Bila je jedna grupica koje me posebno vrijeđala svaki put kada bi protrčao pored njih na boku na kojem sam igrao i nakon toga sam si često znao reći'', ovo je čisto gubljenje vremena. Sve ugodno u nogometnoj karijeri ostvario sam s klubom, a ne s reprezentacijom'', poentirao je Neville na kraju razgovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider