Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srušit će rekord

Real "tuče" Barcu i sprema spektakularan transfer: Jedan Hrvat i tri zvijezde za Messijeva nasljednika

Real Madrid radi punom parom na transferu kojim će postaviti novi rekord.

Paulo Dybala će najvjerojatnije obilježiti ljetni prijelazni rok i lako bi mogao postaviti novi transferni rekord. U ovom trenutku vodi se prava bitka za 23-godišnjeg napadača Juventusa, kojeg u Argentini pa i šire mnogi vide kao nasljednika Lionela Messija.

Dybala se nalazi u trokutu velikana - Juventusa, Real Madrida i Barcelone. Prilično je simptomatično da već duže vrijeme odbija produžiti ugovor s „bianconerima“.

„Još uvijek nisam potpisao, vidjet ćemo što će biti“, javio se Dybala talijanskim medijima s blagdanskog odmora u Abu Dhabiju.

Kako trenutačno stvari stoje, čini se da bi Dybala na ljeto mogao završiti u Realu, odnosno da mu je u ovom trenutku najbliži. Nekoliko je signala za takav zaključak. To priznaje čak i katalonski El Mundo Deportivo, neslužbeni „bilten“ Barcelone. Iz Italije dolaze informacije kako u Juventusu strahuju da Real zaobilaznim putovima pregovara s igračem i nagovara ga da odustane od produženja ugovora s torinskim klubom.

Dybala odbija produžiti ugovor s Juventusom

Juventus želi produžiti ugovor s Argentincem za minimalno jednu godinu, do 2021., kako bi se osigurao da će ostati barem još jednu sezonu, ali i kako bi dobio bolju startnu poziciju u pregovorima s potencijalnim proscima. Situacija je nalik onoj s Paulom Pogbom prije nego što je Francuz prešao u Manchester United za 105 milijuna eura i postavio novi transferni rekord. Juve je uspio dogovoriti s Pogbom produženje ugovora i onda je dugo licitirao i nabijao cijenu.

Međutim, problem je što Dybala ne prihvaća ponuđene financijske uvjete. Juve mu nudi 5.5 milijuna eura godišnje, a on traži najmanje 7.5 milijuna, koliko ima i najplaćeniji igrač Juvea, Dybalin sunarodnjak Gonzalo Higuain.

U isto vrijeme Real navodno nagovara Argentinca da odbije produženje ugovora i tako mu omogući bolju poziciju u pregovorima s Juventusom. Računica je jasna: ako odšteta bude manja, Dybalina će plaća biti veća. Madriđani navodno jamče Dybali 10 milijuna eura godišnje, s potencijalom da bude i dosta veća ako odšteta ne bude debelo iznad stotinu milijuna eura. Da bi odšteta bila u koliko toliko prihvatljivim gabaritima, Dybala ne smije produžiti ugovor. Dakle, prilično jasna situacija.

Dva razloga zašto Dybala neće u Barcelonu

E sad, zašto je Dybala bliži Realu kada se zna da već duže vrijeme koketira s Barcelonom te da je u prijateljskim odnosima s Lionelom Messijem, koji mu je uzor i inspiracija te kojeg je nekoliko puta posjećivao u Castelldefelsu. Razlog je vrlo prozaičan: Barcelona u ovom trenutku nema dovoljno novca za realizaciju tog mega-transfera, a uz to se Dybali ne sviđa ideja da bude tek četvrti napadač „blaugrane“.

Dybala je navodno čekao rasplet situacije s Neymarom, koji je dugo pregovarao s Barcom oko produženja ugovora i stoga se spekuliralo da bi mogao prijeći u PSG, s kojim je evidentno pregovarao. Brazilac je ipak odlučio produžiti ugovor i ostati u Barceloni, jednako kao i Luis Suarez, a vrlo vjerojatno će to učiniti i Messi.
Nije tajna da će Barcu ta tri nova ugovora stajati „papreno“; zvjezdani trio će toliko isprazniti kasu Barce i da joj neće preostati previše novca za ljetni „shopping“.

Navodno će Katalonci na ljeto imati na raspolaganju „tek“ šezdesetak milijuna eura, što ni izbliza nije dovoljno za kupovinu Dybale. Čak da Barca i zatvori financijsku konstrukciju, Argentinac bi se teško odlučio za dolazak jer mu se ne da biti rezerva. Stoga je puno logičnija opcija s Realom, koji ima dovoljno novca na raspolaganju, a i može zajamčiti Dybali mjesto u prvoj momčadi. Barcelona svim silama pokušava minirati taj transfer. Kako pišu talijanski i španjolski mediji, Ariedo Braida obavio je nekoliko sastanaka s Beppeom Marottom. Nije preteško zaključiti što Barca smjera, jer uvijek je slična priča kada se Barca i Real bore za istog igrača.

Real nudi Juventusu trampu

Ako već ne mogu dobiti Dybalu, Katalonci namjeravaju maksimalno otežati situaciju najvećem rivalu. S druge strane, Juveu savršeno odgovara da drži i Barcelonu u igri, jer na taj način može „bildati“ cijenu. Florentino Perez jamačno lako čita ovu igru. Predsjednik Reala ima jake karte u rukama i vjerojatno do tančina razrađeni plan.

Perezu će sve biti puno lakše ako Dybala odbije produžiti ugovor, no čak ako i potpiše, vjerojatno neće odustati od transfera. Nakon što je izgubio nekoliko posljednjih transfernih bitaka, među kojima ga najviše peče poraz od Barcelone u utrci za Neymara, Perez želi povratiti imidž najmoćnijeg trgovca u svijetu nogometa.

Perez prošlog ljeta nije doveo nijednu veliku zvijezdu, što mu je godinama bio zaštitni znak, tako da sljedećeg ljeta mora nešto značajno napraviti kako bi se nastavio vrtjeti „marketinški kotač“. Osim toga, Realova momčad je zrela za laganu rekonstrukciju i potrebna su joj pojačanja.

Svemu je pomogla odluka Međunarodnog sportskog arbitražnog suda da Realu smanji FIFA-inu kaznu o zabrani registriranja novih igrača s dva na jedan prijelazni rok tako da će Real na ljeto moći normalno kupovati.

Španjolski mediji spekuliraju kako je Real spreman ponuditi Juventusu i mogućnost trampe, a Talijani su navodno prilično zainteresirani. U kombinaciji su James Rodriguez, Isco, Alvaro Morata i hrvatski veznjak Mateo Kovačić. Juventus bi mogao tražiti jednog ili dvojicu od spomenutih igrača te ostatak u kešu, a možda i svu četvoricu. Kako god, ukupan iznos lako bi mogao premašiti Pogbinih 105 milijuna eura.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider