Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Englezi uvjereni u prolaz

U Bayernu jedva čekaju Real, oni poručuju: "Ovo je najgori mogući ždrijeb"

Stižu i prve reakcije nakon ždrijeba četvrtfinala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski teškaši Bayern i Real susrest će se već u četvrtfinalu Lige prvaka. Iako su dobili možda i najjačeg mogućeg protivnika, u bavarskom gigantu se vesele spektaklu.

„Bit će uzbudljivo protiv Real Madrida, sve ih dobro poznajem. Ždrijeb je težak, ali imamo samopouzdanja i želimo osvojit Ligu prvaka,“ poručio je Carlo Ancelotti, dvoboju s Realom se vesele i igrači koji na Twitteru poručuju da jedva čekaju zaigrati na Santiago Bernabuu.

„Osvojili su natjecanje 11 puta, bit ćemo jako motivirani i rekao bih da su šanse 50-50. Postoji nepisano pravilo da prvak nikad ne obrani naslov što nam ide u korist. Dobro ih poznajemo iz međusobnih susreta, ali znaju i oni nas,“ rekao je direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Butrageno: Ovo je najgori mogući ždrijeb za nas, ali i za njih. Bilo bi bolje da smo ih izvukli kasnije. Međutim, mi branimo naslov i moramo se pripremiti najbolje što možemo. Imamo težak raspored, a ovo je ključni dio sezone. Drago mi je da ću vidjeti Ancelottija, između nas nema puno tajni. U odličnim je odnosima sa Zidaneom, a u Madridu je još uvijek popularan,“ rekao je direktor Reala Emilio Butragueno.

„Nitko nije rekao da će biti lako,“ kratko je poručio Sergio Ramos na Twitteru.

Repriza finala iz 2015., je li Juve prerastao Barcu?

Drugi dvoboj europskih divova je onaj između Juventusa i Barcelone. Repriza je to finala Lige prvaka 2015. godine, a u Juventusu se nadaju da će iz ovog susreta izaći kao pobjednici.

„To je veliki izazov. Ne smijemo gledati u prošlost, jaki smo i moramo misliti o budućnosti. Juve je narastao, susrećemo se s Barcom u pravom trenutku. Moramo gledati sebe i biti svjesni svoje snage. Moramo respektirati Barcelonu, ali bez straha. Zadovoljni smo ždrijebom,“ rekao je dopredsjednik kluba Pavel Nedved.

Navijači Lisica uvjereni u prolaz

Pravi atomski nogomet očekuje se od Monaca i Borussije Dortmund. U Dortmundu su svjesni da ih čeka težak posao, ali se vesele atraktivnom susretu.

„Vrlo uzbudljiv i težak ždrijeb. Monaco je izbacio favorizirani Manchester City u dvije spektakularne utakmice, momčad su s odličnim individualcima i izvrsnim trenerom. Morat ćemo dva puta odigrati apsolutno najbolje što možemo,“ rekao je trener Thomas Tuchel, a direktor Hans-Joachim Watzke je poručio da se veseli atraktivnom susretu.

Na prvi pogled je najbolje prošao Atletico Madrid koji je izvukao Leicester, ali u španjolskom klubu su svjesni da neće biti lako. Nešto drugačije mišljenje imaju navijači Lisica koji su uvjereni da njihov klub može proći Atletico, a slično raspoloženje vlada i u britanskim medijima koji smatraju da Leicester ima šanse za polufinale.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider