Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On ne bi imao ništa protiv

PSG ne odustaje, Manchester City podigao cijenu na 85 milijuna eura za svog asa

Dva kluba koja su doživjela veliki uzlet u proteklom desetljeću na pogon petro-dolara, mogla bi uskoro trgovati međusobno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PSG i Manchester City, klubovi koji su proteklih godina doživjeli veliki uzlet na pogon arapskih milijuna, u nadolazećem ljetnom prijelaznom roku mogli bi između sebe završiti jedan veliki transfer.

Dok cijeli svijet čeka kakav će biti i kada će se dogoditi rasplet pandemije koronavirusa, Parižani pripremaju teren za dovođenje Riyada Mahreza, sjajnog Alžirca iz redova Cityja.

Mahrez je rođen u Francuskoj i u toj je državi počeo igrati nogomet, ali je slavu dosegao u Engleskoj, napose u dresu Leicestera gdje je 2016. bio uz Jamieja Vardyja najzaslužniji za senzacionalni naslov prvaka.

Iz Francuske preko Engleske u - Francusku?

Preko Le Havrea je došao do Leicestera i u međuvremenu postao jedno od najboljih krila u Premierligi.

Pep Guardiola je dugo lomio čelnike Lisica da mu pristaju prodati Mahreza, što su oni na koncu i učinili, utrživši odštetu od 68 milijuna eura.

Alžirac je ove sezone, prije nego li je koronavirus zaustavio sve, igrao odlično, zabio je 9 golova i upisao čak 14 asistencija. Budući da je Cityju preostalo još 10 utakmica u Premierligi, a u igri su i za osvajanje FA kupa i Lige prvaka, zasigurno bi te Mahrezove brojke bile još i bolje u slučaju da se uskoro nastavi s igranjem nogometa.

Računica koju PSG ima je jasna, ponudili bi Mahrezu puno veću plaću od sadašnjih šest i pol milijuna eura koliko on zarađuje u Cityju i nadaju se da će to, uz ranije iskazanu želju samog igrača da karijeru završi u Francuskoj, biti dovoljno da igrač pristane napustiti Guardioline trupe.

Ono što ostaje jest pitanje odštete. Nekoliko je već ponuda City odbio, a engleski mediji pišu kako je klub s Etihada letvicu podigao na 85 milijuna eura. Za toliko su spremni pustiti Mahreza, a ostaje za vidjeti žele li Parižani toliko platiti za igrača koji je već zagazio u 30. godinu života.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider