Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkriveni pregovori i plan

Prodaje se hram engleskog nogometa: Wembley klubu iz Londona za 916 milijuna eura?!

Potpuno neočekivana nogometno-infrastrukturna vijest stiže iz britanske prijestolnice...

Kultni engleski stadion Wembley mogao bi uskoro biti prodan Shahidu Khanu, vlasniku engleskog drugoligaša Fulhama, koji je za njega spreman platiti 916 milijuna eura.

Vijest da već neko vrijeme traju pregovori objavio je sam Khan, koji se sastao s čelnim ljudima Engleskog nogometnog saveza (FA).

Khan je milijarder (prema Forbesu procijenjen na 7,2 milijarde dolara) koji ima američko državljanstvo, a rođen je u Pakistanu. Vlasnik je i NFL momčadi Jacksonville Jaguars, a želio bi preseliti Fulham na Wembley jer stadion na kojem igraju još od 1897. godine - Craven Cottage - prima svega 25.700 gledatelja.

S druge strane, Wembley prima 90.000 gledatelja.

Složio je cijeli plan

Khanov je plan, javlja britanski Sky Sport, sljedeći: kupio bi Wembley za 916 milijuna eura, a uredi Engleskog nogometnog saveza ostali bi na tom stadionu. Također, reprezentacija Engleske i dalje bi igrala na Wembleyju, osim u listopadu i studenome, kada Khan želi da Jacksonville tamo igra domaće utakmice NFL sezone. Nastavila bi se i tradicija odigravanja finala FA kupa i svih majstorica za ulazak u viši rang.

Fulham je inače klub iz Londona osnovan prije 139 godina, najveći im je uspjeh u povijesti finale Europske lige 2010. godine, a ove sezone imaju priliku izboriti povratak u Premierligu, u kojoj su posljednji put igrali u sezoni 2013./2014. Dva kola prije kraja na trećem su mjestu i bore se s Cardiffom za drugo mjesto koje izravno vodi u viši rang (klubovi koji završe od treće do šeste pozicije idu u razigravanje za preostalo mjesto u eliti).

Večeras dočekuju Sunderland pa su u posljednjem kolu gosti Birminghama, dok Cardiff gostuje kod Hulla pa je domaćin Readingu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider