Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad ovako kasno

Procurili datumi: Evo kad bi se trebala igrati finala Lige prvaka i Europske lige

Zbog koronavirusa je odgođeno Europsko nogometno prvenstvo, a svi se nadamo da će se uspjeti završiti klupska sezona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je uvažila prijedlog klubova, nacionalnih liga i udruženja nogometaša te je odlučila pomaknuti odigravanje Europskog prvenstva na iduću godinu, pruživši time mogućnost da se do kraja regularno odigraju sva nacionalna prvenstva, ali i dva natjecanja pod njenim izravnim patronatom: Liga prvaka i Europska liga.

Oba ta natjecanja još nisu došla niti do četvrtfinala odnosno prekinuti su usred osmine finala.

Kad se zaustavi tj. počne opadati širenje koronavirusa, odigrat će se prvo sve ono što nije moglo u ranije najavljenim terminima, zatim će se obaviti ždrijebovi i saznat ćemo tko nastavlja put prema europskim trofejima.

gol expired UEFA donijela odluku: Euro 2020. odgađa se za godinu dana, poznati i novi termini! divider

Ono što je već sad poznato jesu novi termini odigravanja finala Lige prvaka i Europske lige, koji će ujedno označiti i završetak ove klupske sezone.

Mnogi ugledni europski mediji pišu kako je UEFA odlučila da će se finale Lige prvaka igrati 27. lipnja, a finale Europske lige tri dana ranije.

Mjesta odigravanja ostaju nepromijenjena: za trofej pobjednika Europske lige finalisti će se boriti u poljskom Gdanjsku, a za Ligu prvaka u Istanbulu.

Da je sve bilo u redu, onda bi se 27. svibnja igralo finale Europske lige, a tri dana kasnije finale Lige prvaka. Ovako, sve je pomaknuto za četiri tjedna što bi trebalo dati dovoljno vremena i prostora da se sve odigra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider