Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ronaldo sredio Valenciju

VIDEO Mrtva utrka Barce i Reala: Novo remek djelo Messija, Atletico šokiran

U pretposljednjem kolu Primere Barcelona je pobijedila Espanyol 5:0, Real Valenciju 3:2, dok je Atletico izgubio od Levantea 2:1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Santiago Bernabeuu Real je pobijedio Valenciju sa 3:2. U 26. minuti Real M. je poveo udarcem Cristiana Ronalda izvan šesnaesterca. Na 2:0 povisio je Benzema u 42. minuti nakon pogreške u obrani. Početkom drugog poluvremena Valencia se trgnula i u desetoj minuti nastavka pogotkom Rodriga smanjila na 2:1.

Ipak, u 59. minuti Ronaldo je zabio svoj drugi pogodak na utakmici, 33. ove sezone, za Realovo vodstvo od 3:1. Pogotkom Gomesa u 81. minuti Valencia je smanjila na 3:2 i unijela malo neizvjesnosti na Bernabeuu. Gosti su utakmicu završili s igračem manje, jer je zbog nesportskog ponašanja crveni karton dobio Rodrigo (85. minuta). 

U sastavu Reala ovaj put nije bilo Luke Modrića zbog problema s mišićem. Trener Zinedine Zidane nije želio riskirati. U 65. minuti u igru je ušao Mateo Kovačić umjesto Benzeme.

U gradskom derbiju Barcelona je slomila Espanyol i pobijedila sa 5:0. Ivan Rakitić je igrao do 73. minute. Barca je od početka utakmice krenula silovita, a pritisak se isplatio. U 8. minuti Lionel Messi je zabio iz slobodnog udarca, precizno pogodivši desne rašlje za 1:0. Strijelcima se otvorilo u nastavku.

U 52. minuti Messi je namjestio loptu koju Luis Suarez izbliza poslao u nebranjenu mrežu, a urugvajski napadač bio je strijelac i trećeg pogotka za Barcelonu u 61. minuti. Na 4:0 povisio je Rafinha u 74. minutia, a za konačnih 5:0 zabio je Neymar u 83. minuti.

Zanimljivo, zadnje dvije sezone Real je remijima s Valencijom 2:2 u svibnju izgubio šanse za naslov. To je bio i zadnji suparnik Rafi Benítezu kao treneru Madriđana.

Levante se opet pokazao koban za Atleticova trenera Simeonea. Naime, otkad vodi madridski klub Argentinac još uvijek nije pobijedio Levante, a ovajje put je domaćin bio bolji i slavio sa 2:1. Ovim porazom Atletico je ispao iz borbe za naslov.

Torres je već u 2. minuti donio prednost Atleticu, ali je nakon pola sata igre Levante izjednačio. Strijelac je bio Casadesus. U 90. minuti Rossi, koji je u igru ušao samo 11 minuta ranije, zabio je za pobjedu Levantea (2:1).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider