Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vidin skok za prvo mjesto

Hrvatska uz dosta muke dobila Kosovo i vratila se na vrh skupine!

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je tri važna boda u utakmici koja se protegnula na dva dana.

U nastavku kvalifikacijske utakmice za nogometno SP 2018. između Hrvatske i Kosova, koja je u subotu prekinuta u 21. minuti zbog lošeg stanja maksimirskog travnjaka natopljenog kišom, hrvatska reprezentacija slavila je s 1:0 (0:0) pogotkom Domagoja Vide u 74. minuti.

Odluka o odigravanju nastavka utakmice donijeta je u nedjelju ujutro nakon sastanka predstavnika oba saveza s delegatom Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i glavnim sucem te pregleda terena, kojim je ustanovljeno da je travnjak u stanju da se na njemu može igrati.

Uzimajući u obzir Pravilnik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između Fife, dva saveza i uz znanje Uefe, da se utakmica nastavi u nedjelju u 14:30 sati.

Iako je odluka o nastavku utakmice donijeta tek u nedjelju ujutro, na maksimirskom stadionu okupilo se oko 7000 gledatelja, a bili su smješteni na istočnoj i donjem dijelu zapadne tribine.

Modrić i Vida probili čvrsto Kosovo

Nastavak je započeo od 22. minute, kada je i prekinuta. Hrvatska je bila nadmoćna, iako je i gostujuća reprezentacija stvorila nekoliko obećavajućih situacija pred vratima Danijela Subašića. Ipak, sve do 74. minute nije bilo pogodaka. Tada je Luka Modrić iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacio loptu u kazneni prostor, a Domagoj Vida iskoristio statičnost gostujuće obrane te glavom sa šest metara svladao kosovskog kapetana Samira Ujkanija.

Nakon sedam utakmica, tri kola prije završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, Hrvatska je sa 16 bodova vodeća u skupini I, s dva boda više od drugoplasirane Ukrajine koja je pobjedom protiv Turske zakomplicirala rasplet skupine. Treći je Island sa 13 bodova, četvrta Turska sa 11, peta Finska sa četiri, a posljednje Kosovo s jednim bodom.

Za dva dana, u utorak, 5. rujna, Hrvatska će gostovati u Esikšehiru gdje će protiv Turske odigrati utakmicu 8. kola. U posljednjem kvalifikacijskom terminu za natjecanje u grupnoj fazi, hrvatska će reprezentacija 6. listopada ugostiti Finsku u osječkom Gradskom vrtu, a 9. listopada gostovati u Ukrajini.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider