Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gužva u Madridu

Predsjednik Reala ljutit kao ris na Ronalda i društvo: Prave me budalom!

Poraz Real Madrida u osmini Kupa kralja od gradskog rivala Atletica opasno je naljutio predsjednika „kraljevskog kluba“ Florentina Pereza, pišu gotovo svi viđeniji španjolski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odnos snaga u glavnom gradu Španjolske radikalno se promijenio u posljednje vrijeme. Real više nije neprikosnoveni vladar Madrida, Atletico mu opasno puše za vrat, neki će reći da ga je čak i pretekao, što nije daleko od istine kad se zna da je aktualni prvak Španjolske, a sada je izbacio velike suparnike i iz Kupa kralja. Real nije okusio slast pobjeda u posljednja četiri međusobna ogleda s Atleticom, od finala Lige prvaka, dok su „rojiblancosi“ zabilježili čak tri pobjede.

Real nudi Modrića + 65 milijuna eura: Evo koga Madrižani žarko žele!

Zakuhalo u svlačionici Reala: Žestok obračun Ronalda i Balea

Atletico se pod ravnanjem Diega Simeonea strahovito digao i ponovno je veliki konkurent Realu, kao prije nekoliko desetljeća kada je osvojio većinu od svojih deset titula prvaka.
Pereza zabrinjava što se Real opet mora boriti iz petnih žila za primat u Madridu. Navijači Reala još nekako mogu podnijeti da budu broj dva u Španjolskoj, ali u Madridu, to već jako teško. Nakon tri uzastopna poraza u gradskim derbijima, Perez je pobjedu postavio kao imperativ pred svoje pulene.

Stoga ne čudi što ga je pogodak Fernanda Torresa na otvaranju utakmice do te mjere uznemirio da se to jasno moglo vidjeti na njegovu licu. Španjolski novinari ističu da ga nikada nisu vidjeli utučenijeg i u isto vrijeme bjesnijeg. Perez nije mogao sakriti nezadovoljstvo koliko god se trudio. Prema informacijama Cadene predsjednik Reala je u svečanoj loži na glas prokomentirao: „Oni me prave budalom!“ Mislio je na svoje nogometaše koje plaća „suhim zlatom“ i drži ih kao kap vode na dlanu, a oni mu ne vraćaju na isti način.

Carlo Ancelotti je nakon utakmice održao petnaestominutni govor u svlačionici. Navodno je pohvalio igrače za uloženi napor, no u isto vrijeme ih je upozorio da su navijači očekivali više od solidne pa čak i dobre igre, što se dobro moglo vidjeti na dočeku autobusa s igračima pred Santiagom Bernabeuom. Stadion je bio rasprodan do posljednjeg mjesta, a atmosfera spektakularna, no Real je ipak podbacio.

Ancelotti nije rušio zidove u svlačionici, nije to u skladu s njegovim karakterom, talijanski stručnjak u pravilu je odmjeren i pazi što govori, igračima uglavnom pristupa prijateljski, no ipak ih je upozorio da u sljedećim utakmicama očekuje bolju igru i prije svega rezultate, jer u protivnom neće ispuniti zadane ciljeve za ovu sezone, osvajanje prvenstva i obranu Lige prvaka.

A ako ne ispune te ciljeve, zasigurno će uslijediti veliki problemi. Perez bi mogao počistiti svlačionicu zajedno s trenerom. Eto koliko malo treba da se uskomešaju duhovi na Bernabeuu, gdje samo dvije ili tri lošije partije mogu baciti u sjenu rekordne 22 uzastopne pobjede. Real i njegovi navijači priznaju uvijek i iznova samo pobjede, a što je bilo prije nekoliko tjedana ili dana a kamoli mjeseci malo koga zanima. To Ancelotti zasigurno jako dobro zna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider